Blogg

RSS

Företagsmassage i Stockholm förbättrar arbetsdagen

12 Nov 2023

En arbetsdag blir betydligt bättre med en massör som besöker arbetsplatsen och gör behandlingen närvarande och integrerad i vardagen. Företagsmassage i Stockholm betonar vikten av avspänning som en viktig del av arbetslivet.

Det är självklart att vi bör ha det bra när vi arbetar, men det är lätt att glömma bort att andas ordentligt eller att slappna av i nacke och axlar. Efter ett tag blir den spända hållningen så naturlig att vi inte längre tänker på det. Genom att ta en paus och få en avkopplande massage blir vi medvetna om hur annorlunda det kan kännas, och det ger oss chansen att lära om och skapa nya vanor.

Fördelarna med företagsmassage

En kort stund för en massage är en investering som gynnar både företaget och de anställda. När skickliga och lugna massörer kommer till arbetsplatsen påminner de om vikten av avspänning och välbefinnande. Arbetsplatser som erbjuder företagsmassage i Stockholm kan även inkludera detta som en del av friskvårdsbidraget, vilket gynnar alla.

Skillnaden mellan att få företagsmassage och att använda friskvårdsbidraget för att gå till en massör själv är betydande. När man får massage under arbetstid upptäcker man skillnaden direkt och känner motivation att skapa förändring. Att arbetsgivaren tar initiativet till företagsmassagen gör att de anställda känner sig sedda och omhändertagna, vilket är en stark drivkraft för att leverera sitt bästa på jobbet.

Öka produktiviteten med företagsmassage

En avslappnad och välmående arbetsstyrka är mer produktiv och effektiv. Genom att erbjuda företagsmassage investerar arbetsgivaren i de anställdas hälsa och välbefinnande, vilket i sin tur leder till ökad arbetsglädje och minskad stress. Detta kan i slutändan resultera i en ökning av produktiviteten och bättre arbetsprestationer.

Skapa en positiv arbetsmiljö

När företaget prioriterar de anställdas hälsa och välbefinnande genom företagsmassage, skapas en positiv arbetsmiljö. De anställda känner sig uppskattade och omhändertagna, vilket främjar en starkare teamanda och ökad lojalitet till arbetsgivaren. Dessutom minskar risken för arbetsrelaterade skador och besvär när man regelbundet tar hand om kroppens behov.

Skyltar ett sätt att synas för allmänheten

20 Oct 2023

Som företag eller en förening vill man att kunder och andra intressenter hittar rätt. Med hjälp av skyltar kan man enkelt visa vägen till entrén för besökare.

Att hitta vägen kan vara klurigt när man aldrig besökt platsen förut. En del kör på känn och hoppas att de kommer ihåg vägbeskrivningen de fick. Andra kör stenhårt på mobilens GPS och tänker att den vet och kan allt. Sedan finns den tredje kategorin och det är de som tittar på skyltarna som är uppsatta.

Ibland kan det räcka med en handtextad skylt för att besökarna ska hitta rätt. Det är dock risk att den blåser bort eller regnar sönder. Vill man dessutom att det ska ge lite reklam så gäller det att ha en snygg och tydlig skylt som visar var verksamheten är.

Skyltar med tydlig information

När man ska utforma olika skyltar som visar vägen så är det bra att de är tydliga och informativa. Det gäller att tänka på att den som läser på skylten inte ska drunkna i informationen från skylten. För att få en tydlig skylt kan man be skyltfirman om hjälp att utforma den grafiskt. Deras erfarenhet när det gäller att utforma skyltar på olika sätt är guld värd.

När man säger att man ska ha skyltar tänker många på klassiska vägskyltar. Det finns dock mängder av andra olika skyltar. En skylt kan sitta ovanför entrén med företagets namn på. Det kan också vara en skylt som informerar om vad företaget erbjuder för service eller produkter. Har man väl börjat fundera på en skylt till firman så börjar man få upp ögonen för andras skyltar.

Skyltar med grafisk profil

Det är också ett bra sätt att själv avgöra vilken typ av skylt man vill ha. Kanske räcker det med en skylt som har en hänvisning om var företaget ligger. Kommer besökarna dit så har de oftast koll på verksamheten ändå. Istället för en skylt med allt för mycket information på kan man erbjuda en informationsbroschyr.

En bra reklam för företaget är en snyggt utformad skylt. Beroende på placering kan man även utforma den i företagets grafiska profil. Då blir den extra tydlig för besökare som ska hitta rätt. En rätt utformad skylt ger både reklam och information på samma gång. För mer information gå in på www.skyltodekor.se.

Redovisningsbyrå i Stockholm sparar tid

19 Aug 2023

Har du inte koll på matematiken och förfasar dig när det är dags att ta hand om bokföringen? Det kan vara ett minne blott med redovisningsbyrå i Stockholm.

Magen är som en enda knut och de dansande siffrorna på skärmen säger inte något. Tanken på allt som är fel men som man inte kan se på grund av okunskap. Det är något av ett gissel för småföretagare som förväntas kunna bokföring och veta vad alla olika konton ska betyda.

Karin mindes första gången hon skulle träffa den person hon anlitat för att ta hand om deklarationen. På vägen dit hade hon gått med lätta steg. Säker på att hon fått allt rätt. Det var ju faktiskt inte så många poster så det hade varit enkelt att föra in räkningar och intäkter i bokföringsprogrammet hon skaffat.

Redovisningsbyrå är den riktiga lösningen

Denna gången hade hon inte gått med lätta steg, för hon visste att det även denna gången skulle finnas fel i det hon gjort. Hon hade rätt. Ekonomen som hjälpt henne var inte särskilt pedagogisk och hon kände sig som en skamsen hund när hon gick därifrån med svansen mellan benen.

Några dagar senare kände hon för första gången lättnad när hon avslutat ett samtal för att få hjälp. Hon skulle äntligen anlita en redovisningsbyrå i Stockholm. Den hon talade med hade varit tillmötesgående och trevlig. Nästa vecka skulle de träffas för att gå igenom vad hon ville ha hjälp med. En sten hade lyfts från hennes axlar.

Iögonfallande Skyltar i Göteborg

18 Aug 2023

Skyltar i Göteborg har en oemotståndlig charm. Oavsett om det är inomhus eller utomhus finns det en mängd olika skyltar att beundra. Vissa skyltar i Göteborg utstrålar vackra färger medan andra är lika vackra utan att lysa.

En skylt kan möta din blick var du än går, i alla fall om du rör dig i ett bebyggt område. I skogarna är skyltningen naturligtvis mer sparsam. Men vad skulle hända om vi helt enkelt tog bort alla skyltar? Det skulle förmodligen vara förvirrande, särskilt om vi inte befann oss inom ett mycket välkänt område.

Tydlig skyltning är avgörande för att ge oss information. Företag använder skyltar för att visa att de existerar och för att markera sin plats. Skyltar i Göteborg finns i alla tänkbara storlekar, färger och former. Du har möjlighet att designa en egen skylt och skapa en unik och iögonfallande profil. För företag och verksamheter är det viktigt att synas väl bland den övriga skyltningen.

Skyltar kan vara belysta eller obelysta

En imponerande neonskylt eller en LED-skylt som lyser i olika färger kan passa utmärkt på många platser. Den är perfekt att placera på fasaden av restauranger, pubar, caféer och liknande etablissemang. På så sätt kan du locka till dig kunderna på ett uppmärksamhetsväckande sätt. Om du däremot vill visa var kaffet finns inne i en butik kan en enklare skylt vara tillräcklig, en som inte påminner om en flashig Las Vegas-skylt.

Undvik konflikter och säkra företagets framtid med ett aktieägaravtal

4 Aug 2023

Att skriva ett aktieägaravtal är en klok åtgärd för företagare, och det är lika viktigt som att förbereda sig för en regnig dag när solen skiner. Genom att upprätta ett aktieägaravtal tillsammans med din affärspartner kan ni undvika onödiga konflikter och se till att ni är förberedda om ni någonsin behöver gå skilda vägar.

När man driver ett företag tillsammans är det lätt att hamna i konflikter med varandra. I början kan det kännas självklart och spännande att starta ett aktiebolag tillsammans med en vän eller affärspartner. Men med tiden kan företagets riktning och utveckling ta en annan form än vad man tidigare hade förväntat sig. Det är då risken för bråk om hur man ska driva företaget framåt ökar.

Det kan till och med uppstå sådana oenigheter och dispyter att ägarna till aktiebolaget tvingas att skiljas åt. I dessa situationer kan det vara komplicerat att komma överens, särskilt när det gäller ett aktiebolag. Det är därför det är så viktigt att ha ett välformulerat aktieägaravtal på plats.

Sök juridisk hjälp för att formulera aktieägaravtal

Det är önskvärt att man redan från början har anlitat en erfaren jurist för att hjälpa till med att utforma ett aktieägaravtal. Ett aktieägaravtal kan se olika ut och kan täcka en mängd olika aspekter som är relevanta för företaget.

Att inte ha ett aktieägaravtal när det blir dags att skiljas åt kan jämföras med att skiljas utan äktenskapsförord. Utan ett avtal är man överlämnad åt strikta formella regler, oavsett vad man tidigare har trott sig vara överens om inom företaget. Att upprätta ett juridiskt bindande aktieägaravtal är en garanti för att eventuella framtida konflikter inte kommer att eskalera i onödan.

Ett utformande av ett korrekt aktieägaravtal ger trygghet och säkerhet för alla parter. Det tydliggör ägarnas rättigheter och skyldigheter samt reglerar hur beslut ska fattas och hur företaget ska drivas. Genom att fastställa dessa viktiga punkter på förhand kan man undvika missförstånd och konflikter i framtiden.

Gör en geoteknisk undersökning för stabila byggnationer

14 Jul 2023

Innan man planerar olika byggnationer bör man genomföra en geoteknisk undersökning av marken. Då har man koll på markens beskaffenhet och vad den klarar av.

Att planera en byggnation kan låta lätt och enkelt för en utomstående. Köp mark och bygg är det som en utomstående ser. Dock är det med byggnation som så mycket annat, ett grundläggande förarbete är A och O. En av de första sakerna att göra är att undersöka den markplätt man planerat att bygga på. Detta oavsett om det är en villatomt eller en flera fotbollsplaner stor yta.

Innan man går vidare och ritar upp de byggnationer som ska stå på marken behöver man ta reda på vilken sammansättning marken har. Det kan vara så att man har planerat ett nytt höghusområde med lägenheter. Och efter en undersökning av markförhållandena kan det visa sig att marken inte alls är lämplig för det.

Anlita experter inom geotekniska undersökningar innan byggnationen

För att få reda på hur marken mår bör man genomföra en geoteknisk undersökning av den. Förutom att få reda på hur marken mår kan man då även få kännedom om eventuella sättningar och sprickor i berg. Och om grundvattnet är förorenat på platsen kan man även få reda på det.

Istället för det planerade höghusområdet kan det visa sig att marken fungerar perfekt till ett nytt villasamhälle. Ju bättre man sett över markområdet, desto bättre kan man planera för en hållbar byggnation. En byggnation som håller in i framtiden och kan stå stadigt på marken där den står. Kolla in www.geotekniskundersökning.se om du vill veta mer om geotekniska lösningar.

Konsten att bemöta härskarteknik

9 Jul 2023

Kanske utsätts du för härskarteknik från någon på jobbet. Du kan skaffa dig kunskaper och då får du också verktyg för att klara både press och påtryckningar.

I den bästa av världar blir du respektfullt bemött och slipper orättvis kritik. Men alla upplever någon gång att chefer, arbetskamrater eller släktingar går över gränsen och försöker manipulera andra för att få sin vilja fram. Det kan förstås också handla om ren avundsjuka, när någon vill ha ditt jobb eller din lön.

Det vi kallar härskarteknik kan vara ett omedvetet beteendemönster från någon som är frustrerad och arg, men väldigt ofta är det ett medvetet sätt att manipulera andra. Om någon väljer att hela tiden avbryta dig när du talar eller nonchalerar dina åsikter kan det vara en medveten härskarteknik för att hålla dig på plats.

Härskarteknik går att bemöta

Det finns utbildningar du kan gå för att få rätt redskap för att bemöta härskartyper. Där finns det en beskrivning av olika sorters härskarteknik och vad du kan göra om du utsätts för det. Kanske är det rentav du själv som tar till någon sådan teknik ibland, och i så fall kommer du att bli medveten om det och kunna kontrollera vad som händer.

Det går att bemöta härskartyper så att du inte måste må dåligt av deras sällskap. Genom att reagera på ett sunt sätt och sätta gränser för andra kan man för det mesta få en hanterbar situation. I riktigt svåra fall kan man behöva byta miljö eller arbetsplats när inget annat hjälper.

Leif köpte begagnat av bilhandlare i Kungälv

3 Jul 2023

När hans gamla Volvo som varit med honom i flera årtionden till slut kastade in handduken gick Leif till en bilhandlare i Kungälv för att hitta en ny.

I våra tider är det vanligt att folk köper nytt och gör sig av med fullt fungerande saker stup i kvarten. Men det är någonting som inte stämmer för alla. Det finns en del som föredrar att använda sina skor tills det går hål i sulan, eller som i Leifs fall, tills bilen helt enkelt inte går längre.

Leif hade i flera årtionden haft sin gamla trotjänare, en Volvo av 140-serien som hade en speciell plats i hans hjärta. Men ingenting varar för evigt och så skulle det även vara med denna kärlekshistoria.

Resan till en bilhandlare i Kungälv blev början på något nytt

När det inte längre var ekonomiskt rimligt för Leif att fixa sin gamla Volvo beslutade han sig för att det efter så lång tid var dags att gå vidare. Han begav sig till en bilhandlare i sin hemstad Kungälv som sålde begagnade bilar för att se vad de hade i sitt sortiment.

Efter att ha kikat runt bland bilhandlarens utbud ett tag hittade han en röd Volvo 740 av årsmodell 1996 som han föll för med en gång. Affären avslutades med ett handslag och Leif körde hem med sin nygamla bil. Det var inte riktigt samma sak som den gamla trotjänaren han haft i så många år, men med tiden kanske den skulle komma att bli lika älskad och omhuldad.

Vad smart med cateringfirma

30 May 2023

Oavsett om ni ska ha en fin middagsbjudning till bröllopsfesten, eller om det är en lättare företagslunch så kan en erfaren cateringfirma ta hand om stöket.

Har samlingen människor som ska bjudas på mat ökat drastiskt? Inga problem att hitta rätt catering i Karlskrona. En cateringfirma kan ta hand om alla era behov i matväg. Det är både roligare och godare att anlita catering. Allt känns genast mycket lyxigare. Till exempel så ställer man sig inte för att göra 200 wraps bara sådär. Det är ju det ni har cateringfirman till!

Det går dessutom att få det helt vegetariskt, eller med god kycklingfyllning. Man ska heller inte underskatta den alldeles utmärkta ostfrallan som passar på stora och små tillställningar. Det är en klassiker som verkligen aldrig slår fel. För den som önskar grovt bröd så är det fullt möjligt.

Cateringfirma med fikamöjligheter

Det går såklart att få en fullfjädrad buffémeny när ni anlitar en cateringfirma. Det kan röra sig om antingen lunch eller middag, och små och stora sammanhang. Men vad vore en cateringfirma om de inte hade ordentligt med fikamöjligheter? Fika är inte bara trevligt och gott, det är kultur. Välj mellan toscakaka, morotskaka, biskvier, rawballs och många fler alternativ.

Förbeställda bufféer kan såklart ge er fler alternativ. Hör alltid av er i tid angående allergier, frågor och om ni behöver ändra något i programmet. Det är viktigt att hålla er cateringfirma informerad så att de kan hjälpa er på bästa sätt att få den absolut trevligaste bjudningen.

Utförlig garagestädning i Stockholm - Få ditt garage att glänsa som en faraos skattkammare

21 Apr 2023

Det finns inget som slår känslan av att ha rensat sitt garage från alla gamla och oanvända saker som bara tar upp plats och samlar damm. Men när du väl har fått bort alla dessa saker, är det vanligt att du upptäcker att det finns smuts som är lika gammal som Stockholm själv. Lyckligtvis finns det en lösning - utförlig garagestädning.

Upptäck dolda skatter

Att rensa ut garage kan vara en fascinerande upplevelse. Du kan upptäcka saker som du inte har sett på åratal, och det är som att göra en arkeologisk utgrävning. Men istället för att hitta guldskatter och forntida gravmålningar, hittar du olja och ingrodd smuts som verkar omöjligt att få bort. Det kan kännas frustrerande när du har ansträngt dig för att rensa ut allt och ändå ser smuts och fläckar överallt.

Professionell garagestädning

Lyckligtvis finns det hjälp att få i Stockholm. En professionell garagestädning kan göra underverk för ditt garage och ge det en glans som är värdig en faraos skattkammare. Det finns specialanpassade metoder och maskiner som gör att städningen går snabbt och effektivt, och du slipper ligga på knä och skrubba eller helt enkelt ignorera problemet.

Få ett skinande rent garage

Med hjälp av professionell garagestädning kan du njuta av känslan av att ha gjort en stor och effektiv insats. Golvet i ditt garage kommer att glänsa och se ut som att det är värdigt en faraos skattkammare. Det är en känsla av renhet och ordning som du kommer att uppskatta varje gång du går in i ditt garage.

Anlita en certifierad elektriker i Stockholm

9 Apr 2023

Behöver ni fler eluttag i hemmet? Alla elarbeten stora som små, måste utföras av en behörig elektriker. Här kommer några användbara tips för er i Stockholm.

Är ni trötta på förlängningssladdar och grenkontakter? Anlita en certifierad elektriker och installera fler vägguttag. En seriös elektriker åtar sig både små och stora uppdrag. Elektriker kan hjälpa till med installation av en laddstolpe, spottar i taket, utomhusbelysning och mycket mer. Att själv ge sig på och göra olika elinstallationer är farligt men också förbjudet.

El är komplicerade saker och felaktiga elinstallationer kan leda till både brand och livsfarliga olyckor. Utför man elinstallationer själv eller anlitar en obehörig elektriker kan man inte få ut något på hemförsäkringen om något skulle gå fel. Var därför noga med att anlita en elektriker som har rätt behörighet.

Ta in offerter från några olika elektriker i Stockholm

Det händer att elledningar går sönder och att elen hemma slutar att fungera. Då kan man ringa en elektriker i Stockholm som har jour och snabbt kan rycka ut. När man som privatperson anlitar en elektriker kan man använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden, vilket får ner priset en hel del.

Hur mycket det kostar att anlita en elektriker beror på materialåtgång och hur lång tid det tar att utföra uppdraget. En seriös elektriker ska i förväg kunna tala om hur mycket det kommer att kosta. Om det inte är akut kan man också först begära in offerter från några olika elektriker och jämföra priser.

Stort värde i att anlita en städfirma i Stockholm

1 Mar 2023

Att städa är en nödvändighet som alltid för något gott med sig i slutändan. Man mår helt enkelt lite bättre om man vistas i en ren och fräsch miljö – oavsett om det handlar om sitt eget hem, sin arbetsplats eller i någon offentlig byggnad.

Hygien är viktig och av den anledningen så fyller städning även en stor roll sett ur ett hälsoperspektiv då en sådan tar bort och dödar många av de baciller och bakterier som annars skulle resultera i sjukdomar. Kort sagt; städning och en ren miljö fyller en stor funktion och är – som vi sa – en absolut nödvändighet. Men – och här är baksidan; det är jobbigt att städa och det tar en lång tid att göra det. Dessutom så måste det ske frekvent också där åtminstone en dag i veckan ska läggas på detta.

Just tiden i kombination med att det handlar om en noggrannhet och ett hårt jobb gör att många väljer att anlita en städfirma i dagsläget. Det vill säga, man är beredd att lägga pengar på att få ett rent hem och på köpet så får man också mer fritid att lägga på sig själv och på sin familj. Att anlita en städfirma är något som ökat rejält sedan det blev möjligt att dra halva arbetskostnaden för arbetet och här kan man säga att rut-avdraget verkligen gjort livet lite lättare för många familjer; familjer som till stor del visat sig leva och bo i någon av de större svenska städerna. Rut-avdraget har nämligen använts som mest i Stockholm, Göteborg och Malmö och det här har en enkel förklaring: familjer där har generellt mindre tid att avsätta på städning än vad familjer i andra städer har. 

Värdet i att kunna kom efter en stressig dag på jobbet, efter trängseln i tunnelbanan, efter att ha fastnat i trafiken på Essingeleden, efter att ha hämtat barnen på dagis och mötas av ett nystädat hus – ja, det är helt enkelt något fler är beredd att betala för och om de inte skulle göra det – ja, då skulle dessa familjer förmodligen inte heller hinna städa på egen hand.

Rut-avdraget är till mångt och mycket en angelägenhet för storstaden och invånarna där och en skattesubvention anpassad för familjer i en stad som Stockholm; men det fyller en väldigt stor funktion som ligger i att vardagen går ihop för de som använder avdraget i fråga.

Anlita en städfirma i Stockholm

Känner du att du och din familj i Stockholm har svårt att få ihop er vardag och där det ibland känns övermäktigt att hinna med allt så rekommenderas att ni provar på att anlita en städfirma. Många av dessa har fina erbjudanden där man kan prova under en kortare period och där man inte binder sig för en längre period – billigt dessutom; även exkluderat rut-avdraget.

Ibland så är lite hjälp det som i slutändan gör att man som familj kan komma närmare varandra och i många fall så är den hjälpen en städfirma. Rozen Clean är en städfirma som erbjuder hjälp med städningen. 

Utomhusreklam blir aldrig ute

27 Feb 2023

Dags att ta tag i marknadsföringen? Företag ska alltid - oavsett storlek - prioritera sin egen marknadsföring och alltid lägga en del av budgeten på den frågan. Det handlar om att skapa ett varumärke och om att, helt enkelt, synas och genom detta få nya kunder. Många idag vacklar mellan de alternativ som finns. Ska man ta steget fullt ut och fokusera på mer digital marknadsföring eller ska man använda sig av mer traditionell sådan?

Vi skulle dels säga att det är dumt att lägga alla ägg i samma korg, och dels också säga att det finns bättre och sämre typ av reklam. Ser man till mer traditionell marknadsföring så är exempelvis utomhusreklam en bättre lösning än att annonsera i tidningar. Av den enkla anledningen att få idag fysiskt läser en tidning - detta medan vanligt folk fortfarande går på stan, besöker gallerior och går på exempelvis olika konserter och idrottsevenemang.

Digital utomhusreklam ger flexibilitet

Därför är utomhusreklam fortfarande gångbart och ett bra komplement till exempelvis SEO och synlighet på Google samt ett användande av olika sociala medier. Och, även vad gäller utomhusreklam så har det skett förändringar. Många tänker sig bara de stora fasadvepor som hängs upp på fastigheter i olika stadskärnor. Dessa finns fortfarande - och fungerar bra - men en nyhet handlar om Dooh.

Dooh betyder Digital Out Of Home och med detta menas att skärmarna är digitala och att den reklam som spelas upp således både kan vara rörlig och stilla. Det ger dig en väldigt bra flexibilitet och där du exempelvis när som helst kan göra ändringar i din annons - nya priser, rabatter, korrigera textfel etc - och där även en möjlighet finns att förlägga dina annonser till tider då just den målgrupp du vill nå troligen är ute.

Att exempelvis ha en annons vid en busshållplats i samband med att skolorna slutar kan vara en riktig guldgruva. Samma sak om det handlar om en konsert eller en fotbollsmatch: du kan rikta reklamen på samma sätt som du gör online - men på en fysisk skylt. Av dessa skäl är Dooh verkligen något att titta närmare på. Det förenar det gamla med det nya och låter dig både äta- och ha kvar kakan.

Hitta ett bra tryckeri i Stockholm

7 Feb 2023

Ska du trycka upp visitkort, en bröllopsinbjudan eller kanske en reklambroschyr? Då behöver du hitta ett bra tryckeri i Stockholm som kan leverera en tjänst av högsta kvalitet. Visst kan man använda färgskrivaren hemma (om man nu har en sådan), men risken är då stor att resultatet inte ser särskilt professionellt ut. I de allra flesta fall kommer det att synas att man använt skrivaren där hemma, om vi uttrycker oss på det viset…

Är det en trycksak man vill imponera med är det således klokast att vända sig till en professionell aktör. Annars är risken överhängande att den känsla eller det budskap du ville förmedla med produkten går förlorad. Dina visitkort ger dina affärskontakter ett slarvigt och amatörmässigt intryck (vilket kan bli mycket kostsamt), din bröllopsinbjudan får folk att tänka på en loppmarknad (inte särskilt romantiskt) och din reklambroschyr snarare skrämmer bort potentiella kunder än lockar dem till köp (ingen hållbar affärsmodell). Nu var detta förstås rena skräckexempel, men vi använde oss av dem få att visa på att det finns mycket som kan gå fel när man beställer trycksaker.

Tryckeri är en konst

Det finns många tryckerier att välja bland i Stockholm, och det gäller att hitta ett som verkligen kan sina saker. Och då menar vi inte enbart att man har den rätta tekniska utrustningen eller flashigaste materialen utan att man verkligen förstår sig på grafisk formgivning.

Vi skriver att ”tryckeri är en konst” i rubriken ovan och då är det främst den grafiska formgivningen vi syftar på (även om en hög teknisk kompetens också krävs). Det är mycket som spelar in när man skapar en välbalanserad trycksak. Ett litet misstag i formgivningen kan få stora konsekvenser och förvränga det man vill förmedla helt, ungefär som i exemplen ovan. Det handlar, bland mycket annat, om att välja rätt typsnitt, rätt färger samt att placera de olika objekten som ska ingå i trycksaken rätt i förhållande till varandra. Ett misstag behöver inte vara helt uppenbart, men kan ge mottagaren en känsla av att något är fel, utan att denne egentligen kan sätta fingret på det. Och då missar man målet.

Så vänd dig till ett etablerat stockholmstryckeri som har goda referenser och en solid portfölj med tidigare utförda arbeten (be att få titta på dem). Tänk även på att olika tryckerier specialiserar sig på olika saker, så se till att det du väljer verkligen är experter på just det du behöver. Sedan finns det förstås de som behärskar det mesta också.

Var tydlig när du beställer

Till viss del är det upp till dig som beställare att se till att allting blir bra utfört. Det ingår mycket tekniskt finlir i trycksaksproduktion och ju tydligare man är när man beställer desto bättre lär resultatet bli. Det finns en rad olika begrepp du kommer att stöta på under beställningsprocessen, till exempel upplaga, format, omfång, underlag, efterbehandling och packning.

Detta kan låta krångligt och det är således viktigt att man hittar ett tryckeri i Stockholm med god kundservice, som tar den tid som krävs för att man som kund ska känna sig trygg med sin beställning – det vill säga, man litar på att man verkligen får den trycksak man vill ha, av bra kvalitet och till ett rimligt pris.

Hundfoder för en frisk och pigg hund

3 Feb 2023

Som hundägare vill man att hunden ska vara pigg och hålla sig frisk. Därför behövs en grund bestående av ett riktigt bra och passande hundfoder för hunden.

Det är något härligt med att se på en hund som slänger sig över sitt foder med gott humör. Och det är lustigt hur olika hundar kan vara, när det kommer till foder. Vissa hundar måste ägaren nästan tvinga i maten på, vilken mat det än är. Andra slänger i sig maten som om det inte fanns någon morgondag.

Men det finns även en tredje slags hund och det är den som kan ha mat ståendes framme hela dagen, och ändå håller sina mattider som en liten klocka. Den äter inte heller mer än den ska och behöver. Mycket handlar om hunden själv och dess miljö. Men det kan även bero på vilket hundfoder som man ger den.

Fullgott hundfoder

Det ska vara enkelt att ge sin hund ett fullgott och bra hundfoder. Och idag finns det mycket bra foder som inte behöver kosta hela månadslönen. Men ändå är det många som drar sig för att titta på lite mer prisvärda hundfoder, för att man tror att dyrare är bättre.

För de som istället är pålästa och som ser att hunden mår bra, finns en hel del hundfoder att välja bland. Det finns till och med vissa butiker som har tagit fram egna foder, som exempelvis Rustas hundfoder. Som hundägare handlar det bara om att välja ett foder som hunden mår bra av och tycker om.

← Äldre inlägg