Blogg

En ny företagsskrivare

22 dec 2021

Eftersom behovet av skrivare kan variera så är den bästa lösningen att hyra en företagsskrivare med fast månadsavgift, det är onödigt att binda upp sig så man tar en utan bindningstid.

Periodvis kanske man behöver många skrivare på ett företag. Det kan vara att man har behov av en stor färgskrivare som kan göra både A4- och A3-utskrifter för det löpande. Sedan kan man behöva en eller ett par bordsskrivare också för att kunna skriva ut avtal eller brev på ett smidigt sätt utan att behöva gå iväg.

Då är det onödigt att köpa in maskiner eftersom de kommer att få stå oanvända långa perioder. Att hyra skrivare precis när de behövs blir då det bästa alternativet. Därför finns det företag som hyr ut skrivare av hög kvalitet men utan bindningstid. Man kan hyra skrivaren månadsvis och bara så länge som man behöver den.

Företagsskrivare av hög kvalitet med fast månadsavgift och med service

Skrivarna hyrs dessutom ut med en fast månadskostnad och de levereras till den plats där de ska stå. En tekniker kommer ut med maskinen, packar upp och installerar den där den ska stå.

Teknikern ser till att allt fungerar och att någon eller några på plats får alla instruktioner om hur den fungerar. Den blir också ansluten till företagets nätverk, sedan är det bara att börja använda den.

Självklart ingår service på maskinen om något blir fel. Man kontaktar bara de som hyr ut företagsskrivaren och en tekniker kommer på plats för att fixa problemet.

Vad händer med personalen när ett företag går i konkurs?

13 dec 2021

Vad som händer med personalen när ett företag går i konkurs beror helt på vad det är för företag och vad det finns för medel. Om det rör sig om ett välskött företag i övrig så kan det bli så att konkursförvaltaren driver vidare företaget tills det dyker upp en lämplig köpare som sedan får överta företaget med personal och allt.

I vissa fall så måste konkursförvaltaren säga upp de anställda då det inte finns pengar att betala löner. Om det inte finns tillräckligt med tillgångar i konkursboet att betala de löner eller semesterersättningar som finns innestående så träder lönegarantin in vilket betyder att personalen får betalt av länsstyrelsen istället. Ibland saknas de bokföring och andra typer av dokument som visar vilka som varit anställda av företaget. Det är då viktigt att den anställde själv kan visa att den varit anställd genom till exempel lönespecifikationer eller anställningsbevis så att den kan få tillgång till lönegarantin.

Konkurs - så går det till

Ett företag kan ansöka om konkurs själv om det har likviditetsproblem. Även andra som företaget är skyldig pengar, så kallade borgenärer, kan ansöka om ett företags konkurs ifall de inte får betalt. Facket kan ansöka om ett företags konkurs om de inte betalar ut det som de är skyldiga fackets medlemmar. Man ansöker om konkurs hos tingsrätten och det är även de som beslutar om ett företag skall sättas i konkurs. Ifall företaget själv ansöker om konkurs brukar de få svar direkt.

När konkursen blivit beviljad så tillsätts en konkursförvaltare, det är en jurist som ser över företagets ekonomi och ser till att de skulder som finns betalas i så stor utsträckning som möjligt. Man får vara beredd som borgenär att det kan ta tid innan man får sina pengar. Mindre konkurser brukar vanligtvis ta mellan ett halvår till ett år att avsluta, konkursen för större företag kan ta mellan två till tre år. Konkursförvaltaren är dock skyldig att agera skyndsamt.

Vad innebär näringsförbud?

Om en företagare bedrivit sin näringsverksamhet på ett oaktsamt sätt så att bolaget eller företaget satts i konkurs, eller om personen gjort sig skyldig till ekonomisk brottslighet så kan den beläggas med näringsförbud i 3-10 år. Ett näringsförbud innebär att man inte får bedriva näringsverksamhet eller ledning i någon annans företag, inte får vara bolagsman, inte sitta i styrelsen för en ekonomisk förening eller i ett aktiebolag, inte ha röstmajoritet i ett aktiebolag, inte vara firmatecknare, inte vara anställd eller ta uppdrag i en liknande näringsverksamhet som den som du fått näringsförbud för. Det är straffbart att bryta mot näringsförbudet och det kan ge fängelse i upp till två år. Man kan anmäla överträdelse av näringsförbud till Kronofogden.

Kontorsstädning Stockholm - kvalitet före kostnad

5 dec 2021

Kan ni förbättra er arbetsmiljö på ett relativt enkelt och billigt sätt? Företag idag ser att lojaliteten sällan sätts i första rummet. Anställda tenderar att söka lyckan hos andra och ett av de bästa sätten att behålla kompetens - utöver, givetvis, en högre lön - är att se över arbetsmiljön.

Man ska känna sig hemma på jobbet. Det ska vara trivsamt att gå in genom dörrarna, man ska känna att arbetskamrater blir som en extra familj och man ska som anställd känna att man är uppskattad och får arbetsuppgifter som, sett till press, är rimliga att ta sig an och hinna med. Utöver detta så handlar en god arbetsmiljö även om hygien och renlighet.

Det är också gällande detta som de riktigt stora investeringarna finns för företag. Utökad kontorsstädning i Stockholm kostar inte många extra kronor i budgeten - men det kan göra en enorm skillnad i balansräkningen och i bokslutet.

Därför ska du välja bättre kontorsstädning i Stockholm

Det finns starka argument till varför kontorsstädning ska vara en prioriterad fråga för företag. Ett sådant handlar om det vi nämnde ovan: trivseln. All forskning visar på att vi trivs bättre i rena miljöer. Är det rent och doftar fräscht så trivs vi bättre - och med en bättre trivsel så kommer en högre prestationsförmåga på köpet. Dessutom så blir vi villiga att hålla rent själva också. Om det är smutsigt i den miljö vi vistas i så spelar det ingen roll hur min egen arbetsstation ser ut. Är det däremot rent runtomkring så blir vi mer benägna att lägga saker till rätta då arbetsdagen lider mot sitt slut.

En annan fördel med bättre kontorsstäd i Stockholm handlar om sjukdagar. Vi blir mer exponerade för olika sjukdomar i smutsiga miljöer än i rena. Här kan exempelvis ett utökat fokus på rengöring av kök och toalett vara en nyckel till att begränsa antalet sjukdagar för ett företag. Ett enkelt sätt att lösa ett ganska stort och kostsamt problem. Hur mycket kostar varje sjukdom ert företag i form av minskad produktion? Här finns pengar att spara!

Den tredje stora fördelen med kontorsstädning handlar om den egna profilen. Ni kommer inte enbart att ha anställda på kontoret. Med jämna mellanrum kommer potentiella kunder, investerare och affärspartners att boka in möten. Ärligt talat: hur stor chans är det att ni ger en bra bild av företaget om det är smutsigt i lokalerna? Sådant syns och betydligt mer än man tror. Därför kan kontorsstädning även vara något som påverkar försäljningen positivt.

Så hittar ni rätt kontorsstädning i Stockholm

Flexibilitet och erfarenhet är viktiga faktorer att fokusera på när man letar efter en städfirma för kontorsstädning. Städningen sker på obekväma tider och då lokalerna är tomma. Det är viktigt att den inte stör de anställda i arbetet. Man ska även klargöra vad som ska städas och vilka områden som mest fokus ska läggas på - exempelvis toalett och kök.

Att erfarenhet är viktig bevisas av all teknisk apparatur och exempelvis alla datorer som finns: städfirman måste klara av att rengöra sådana utan att de går sönder. Att säkerhet är viktigt måste även det tas med i beräkningen. Vem städar - och kan du lita på att ingenting försvinner? Hitta rätt städfirma och ta er tid att undersöka marknaden i Stockholm. Fokus bör ligga på kvalitet snarare än pris. Belöningen kommer ändå!

Kontorsanpassning Stockholm - optimera era lokaler

18 okt 2021

Dags att byta lokaler i Stockholm? För företag i Stockholm blir byten av lokaler en realitet på ett mer påtagligt sätt än för företag i mindre städer. Konkurrensen spelar roll. Har man ett sämre år så kan man tvingas byta till mindre lokaler - har man ett bättre sådant så kan jakten på större lokaler sjösättas. Genom kontorsanpassning i Stockholm så kan färre byten ske. Ett bra sätt att skapa mer kontinuitet i företaget.

Kontorsanpassning i Stockholm är en tjänst som kan göra en enorm skillnad. Detta både för företag som flyttat in i nya lokaler - och för företag som står inför något av de faktum vi ovan nämnde. I många fall behöver man nämligen inte byta lokaler om man exempelvis expanderar och nyanställer: genom smart kontorsanpassning och genom att anlita rätt firma så kan den yta man har till sitt förfogande optimeras. Det viktiga är att ytorna används och att de gör så utan att påverka arbetet negativt.

Även om man har för stora lokaler så finns det all anledning att se över kontorsanpassning i Stockholm. Det finns mängder av mindre företag - med en- eller två anställda - som vill ha kontor att arbeta i. Genom kontorsanpassning kan en större lokal styckas upp och ett utrymme kan, i och med detta, hyras ut till en extern firma. Genom detta får man som företag både äta kakan - genom en lägre hyra - och behålla den - genom att man slipper obehaget som en flytt kan medföra.

Kontorsanpassning i Stockholm - vad behöver ni?

Att hitta rätt partner för kontorsanpassning i Stockholm är det viktigaste. Du måste hitta en som förstår era behov, som ser vilken typ av problematik ni brottas med i dagsläget och som kan förvandla era vaga idéer om förändring till någonting konkret.

Hur detta sedan ser ut är olika. Det kan innebära att ett företag öppnar upp och skapar en mer öppen kontorslösning. Det kan innebära att ett annat företag stänger igen och hellre skapar enskilda rum för sina anställda. Men, det kan också handla om att skapa nya toaletter, pentryn, konferenslokaler eller om att stänga ute ljud, ljus och skapa en bättre arbetsmiljö.

Hitta lösningar genom samarbete

Behoven ser olika ut på alla arbetsplatser. Därför är det också av yppersta vikt att den partner man anlitar inom kontorsanpassning är lyhörd inför de behov och krav man har. Alla kan förändra ett kontor - men få klarar av att göra det så att det verkligen passar den kund man anlitats av.

Att kunna planera tillsammans är viktigt. Man utgår från planritningen och tar sedan fram skisser - tillsammans med dig som kund - över vad ni vill ha, vad ni måste ha och vilka detaljer som idag känns onödiga. Genom detta kan man skräddarsy lösningar som både förbättrar arbetsmiljön, som ger en mer inbjudande estetik och som som förbättrar arbetsflödet på ett påtagligt sätt. De flesta företag behöver inte nya lokaler - de behöver en professionell kontorsanpassning!

Läs mer på https://www.lokalanpassningstockholm.se/kontorsanpassning

 

Transport i Malmö är både lokal och global

20 sep 2021

Globaliseringen görs möjlig tack vare att det går att transportera saker över hela världen. Det håller världen och samhället i gång. Både på global nivå, men också lokalt i bland annat Malmö.

Tänk att du kan sitta hemma i din lägenhet i Malmö och samtidigt shoppa i Beijing, Tokyo eller New York. Du kan surfa in på en hemsida från andra sidan jordklotet och beställa hem en tröja eller vad som helst. Kanske redan inom ett par dagar kan du hämta ut paketet på posten. Det är möjligt tack vare globaliseringen och internet. Plus en sak till. Nämligen transporter. Utan någon som stod för transporten av dessa varor hade det aldrig varit möjligt. Idag är det en enorm del av vardagstrafiken som består av just transporter. Inte enbart tröjor beställda från Amazon på en annan kontinent, utan leverans av mat och material för att hålla samhället igång. Det är tack vare transporter du kan gå till din närbutik och köpa en liter mjölk.

Utrikes som inrikes

Det är någon som arbetar med transport i Malmö som gör det möjligt. Det står liksom inte en mjölkko inne i din lokala livsmedelsbutik som förser alla Malmös invånare med mejeriprodukter. Det vore ohållbart. Produkterna transporteras från andra platser. Från mejerier ut till Malmö, och alla andra ställen i Sverige. Kanske till och med utomlands. För så fungerar världen idag. Allt från din tröja beställd från andra sidan planeten till det enklaste smörpaketet. Inget av dem hade kunnat nå ditt hem utan att först transporteras.

Till vad ska du ha ett lastväxlarflak?

30 aug 2021

Lastväxlarflak är av stort värde för den som behöver både förvara och transportera material av större storlekar. De påminner på så sätt väldigt mycket om till exempel containerlösningar.

När man åker förbi en lastbil utan flak känns det alltid så konstigt. Det känns precis som att någonting fattas. Det ser så snopet, ensamt och nästan lite löjligt ut. Lite som en ödla utan svans. Du får kanske till och med känslan att du skulle vilja köpa ett lastväxlarflak åt lastbilschauffören bara för att det inte ska se så tomt ut.

Eller åtminstone någon slags container som den kan slänga upp på flaket. För just nu ser lastbilen mest ut att bara köra runt med brallorna nere. Och om lastbilschauffören inte vill ha lastväxlarflaket kan du ju behålla det själv. Man vet nämligen aldrig när man kan behöva ett schysst lastväxlarflak.

Samla skräpet på ett lastväxlarflak

Men vad har man egentligen ett lastväxlarflak till? Om du nu ska behålla det själv vill säga. Det vore ju onödigt om det ska stå och samla damm någonstans. Det tar också rätt mycket plats. Som bekant hade den ju faktiskt kunnat fylla ett lastbilsflak. Tja, det skulle kunna vara användbart om du behöver förfara stora grejer på en begränsad yta.

Som till exempel bråte och skräp efter att du sysslat med renoveringar och har massa byggavfall du ska göra av med. Sedan kan du ju kalla på den där lastbilschauffören igen och se om han eller hon vill köra iväg med ditt bråte.

Mer info: lastväxlarflak.nu

Konkursansökan när medlen är slut

25 aug 2021

En ägare som har slut på pengar kan begära sitt företag i konkurs. Företaget kan också begäras i konkurs av fordringsägare som inte har fått betalt. Konkursansökan görs till tingsrätten.

En konkursansökan innebär att firman är på obestånd och inte kan fullgöra sina betalningar. Det är oftast tråkigt och ibland dramatiskt, för det betyder att företaget måste avslutas och att en hel del leverantörer knappt får betalt alls. En konkursansökan inkommer till tingsrätten, som i sin tur utser en advokat för konkursförvaltning. Därmed får det gamla företaget inte längre göra några affärer, utan det är konkursförvaltaren som säljer de tillgångar som eventuellt finns kvar.

De tillgångar som finns ska fördelas

Finns det personal, har de rätt till sina pengar. Det kan vara innestående semesterdagar eller obetald lön. Då går staten in med en lönegaranti, och personalen får ett brev från konkursförvaltaren med en blankett att fylla i. De uppger vilken fordran de har på bolaget och sedan betalar staten ut pengarna via länsstyrelsen.

Konkursförvaltaren säljer företagets tillgångar, till exempel varulager, maskiner och andra inventarier, och fördelar sedan de pengar som kommer in. Först och främst ska kostnaderna för konkursen betalas, alltså handläggningskostnader för ärendet och advokatens arvode. Därefter fördelar konkursförvaltaren proportionellt alla medel.

Det brukar vara de som har störst fordringar som får mest betalt, men oftast är leverantörerna de stora förlorarna i en konkurs. De flesta får i princip ett skriftligt besked om att de inte kan räkna med några pengar. Sedan avslutas bolaget och organisationsnumret gäller inte längre.

Led-skyltar har många fördelar

2 jun 2021

Dags att profilera ditt företag på allvar? Led-skyltar är ett givet val i denna fråga och något som ger dig marknadsföring dygnet runt, året om och som alltid kan dra till sig intresse från nya, potentiella kunder.

Som företag så kan man inte räkna med att kunderna kommer utan ansträngning. Idag är detta mer tydligt än någonsin tidigare och där rätt marknadsföring - i rätt kanaler - kan vara skillnaden mellan ett framgångsrikt företag och en klassisk konkurs.

Skyltar som markerar närvaro i en stadsmiljö är ett enkelt sätt att marknadsföra den egna verksamheten på. Genom en skylt så drar man till sig intresse bland folket på gatan och med rätt utformning så kan man även skapa en riktig snackis som tenderar att bidra positivt till hela stadsmiljön.

Led-skyltar är då den givna lösningen och det finns tydliga skäl till detta. Dels så handlar det om ekonomin. Ledskyltar håller längre och ger mer valuta för pengarna. Dels så finns även en miljösaspekt där led-skyltar är avsevärt mycket energisnålare. En annan fördel handlar om att led-skyltar är väderbeständiga: utformas de för det nordiska klimatet så klarar de den kallaste vintern, den regnigaste hösten såväl som det varmaste sommardagen. Detta utan att du som företagare behöver anstränga dig.

Led-skyltar i alla tänkbara varianter

Det bästa med led-skyltar handlar emellertid om den stora valfriheten. Led-lampor och skyltarna kan formas utifrån kundens personliga preferenser och smak: det ger stora fördelar för den verksamhet som vill sticka ut och skilja sig från mängden.

Ett alternativ idag är en så kallad blast from the past i form av den klassiska neonskylten som kommit att göra en storstilad comeback, men nu mer led-neon istället för den äldre varianten. Intrycket och uttrycket blir detsamma som förr: ett varmt, härligt ljussken som direkt fångar intresse och där man kan skapa i stor sett alla former, experimentera med färger och använda olika typsnitt. Men, där man även njuter den komfort och de fördelar som Led för med sig. Det bästa av två världar.

LED-neon är en storsäljare och ett väldigt bra val att göra. Kanske kan vi återigen få till den där härliga miljön som fanns i Stockholm under 1920-talet då neonet lyste upp staden under kvällar och nätter? Men utan samma kostnader. Led-skyltar är billiga i drift och här finns definitivt inget som står i vägen rent kostnadsmässigt.

Ta hjälp av proffs

10 maj 2021

Flytt av kontor är något som kan både locka och avskräcka, eftersom man ofta ska fortsätta verksamheten trots att flytten pågår. Men det finns hjälp att få av proffs inom kontorsflytt.

Troligen är det mycket sällan som du är med om en kontorsflytt. Så ovanligt är det att du är klok om du tar hjälp av specialister på kontorsflytt för att få flytten enkel och rätt. Specialister som vet exakt hur du ska organisera din flytt för att få ihop verksamheten samtidigt som du flyttar. Något som inte är lätt att få ihop. Ta därför all hjälp som du kan få för att fördela ansvaret och se till att du inte missar något viktigt. Men var ändå noga med att leta fram alla avtal och se till att allt är förberett inför flytten.

En lista att gå efter

Så fort ni vet att en flytt är förestående så är det klokt att ni börjar skriva listor för att inte missa något. Ni kan även tänka efter hur ni vill ha det gällande inredning och teknik när ni flyttar. Kanske är det läge att se över avtal för att göra eventuella förändringar som ni funderat över länge men som inte har blivit av. Passa också på att se över ifall det är något som ni kan kasta, så att ni slipper ta med det till den nya adressen. Där kan ni alla vara behjälpliga med era åsikter om hur ni vill ha det framöver gällande er arbetsplats.

Behöver ert företag flytthjälp?

11 jan 2021

Ska ert företag eller kontor flytta till nya lokaler? Då gäller det att ni börjar planera i god tid så att flytten går så smidigt som möjligt så att arbetet inte behöver stanna av och påverkas.

En företagsflytt kräver en noggrann planering för att den inte ska stoppa upp verksamheten och orsaka problem, eller i värsta fall ekonomiskt bortfall. Många gånger är det också dyrbar utrustning och viktig dokumentation som ska flyttas. Därför är det extra viktigt att man anlitar rätt flytthjälp.

Företaget man anlitar måste ha erfarenhet och förstå vikten av en snabb och effektiv flytt och därför ha tillräckligt med kapacitet och personal. I samband med att man tar in offerter från olika flyttfirmor ska man även be om referenser och kolla upp dessa. Företaget man anlitar ska givetvis även ha försäkring och följa Svenska Åkeriförbundets bestämmelser.

Glöm inte bort att flytta eller säga upp alla abonnemang

Det är mycket som måste fixas inför en företagsflytt, men genom att sätta ihop en arbetsgrupp och fördela ansvaret brukar det gå bättre. Låt någon ansvara för alla abonnemang, som telefoni och internet med mera, så att de flyttas över och fungerar på den nya adressen när det gäller. Andra kan packa och märka kartonger med innehåll eller demontera möbler.

Det kan också vara bra om en person ansvarar för att förmedla flyttplanerna och den nya adressen till kunderna. Lika snabbt måste sedan sakerna packas upp och monteras på den nya adressen för att verksamheten sedan ska komma igång som vanligt igen. Läs mer om företagsflytt på denna sida: företagsflyttmalmö.se

Ta hjälp med er företagsflytt

19 dec 2020

Att flytta ett företag kan vara komplicerat. Man vill inte att produktionen eller arbetet blir lidande eller helt stannar av, så se till att ta professionell hjälp med företagsflytten.

Det är ett stort ansvar och ett ganska så komplicerat arbete att flytta ett helt företag till en ny adress. Särskilt i det avseendet när det gäller arbetet, man vill ju inte att det ska stanna av eller behöva bli lidande på något vis. Så för ert företags bästa bör ni se till att skaffa hjälp av proffs som tar hand om er företagsflytt på bästa sätt. Det sker enkelt och snabbt och med minsta möjliga påverkan på de anställdas arbete. Kika runt på nätet för att hitta just er lokala företagsflytt i Stockholm med omnejd, som kan hjälpa er.

Förberedelserna är viktigast

Det är väldigt viktigt att ni som företag till ser till att vara så ordentligt förberedda inför flytten som det bara går. Mycket går att ordna med innan flytten som möjliggör en enkel och smidig transport för flyttfirman. Det kan handla om mindre saker som att adressändra eller byta telefonnummer och avsluta det gamla, men det kan också handla om större saker såsom att säga upp lokalen i tid så man inte behöver betala hyra i onödan. Anlita en proffsig flyttfirma för just er företagsflytt som tar hand om allt det praktiska åt er, så att ni istället kan fokusera på det som ni gör och är bra på. Ha en trevlig flyttdag!

Anlita en flyttfirma som hjälper

9 dec 2020

Dags att flytta? Eller behöver ni utrymma ert hem i samband med vattenskada eller liknande? Att själv slippa bära ett helt bohag är väl värt att betala för och det går även att få RUT-avdrag.

När olyckan är framme och du drabbats av fukt och kanske även mögel i bostaden så kan det innebära att ni tillfälligt behöver flytta till ett annat boende. Om ni behöver ta med er ert bohag och kanske magasinera delar av det så är en flyttfirma toppen. Många flyttfirmor har även erbjudande om magasinering och kan hjälpa er med både och. Om ni själva packar ner grejerna i flyttlådor kan firman bära och frakta åt er samt transportera bohaget till magasinet.

Går en tillfällig flytt och magasinering på försäkringen så är kostnaden inget ni behöver fundera på. Det är nog stressande att behöva lämna sitt hem för en sanering som sker i samband med vattenskadan. Det innebär nämligen att man river upp familjen och alla rutiner under en längre period.

Säkerhet och trygghet i flyttfirma

När ni väljer att anlita en flyttfirma i Stockholm finns det en uppsjö olika leverantörer att välja mellan. Ska försäkringen täcka kostnaden kan det vara att försäkringsbolaget samarbetar med vissa flyttfirmor. Kolla upp det innan du bokar. Sedan är det alltid smart att kolla referenser på den flyttfirman du kontaktar. Ska försäkringsbolaget stå för kostnaden behöver du vara ännu noggrannare med att det är ett godkänt bolag med F-skattsedel, försäkringar osv. Tyvärr finns det en del skojare i branschen, så du bör vara försiktig.

Repetitiva arbeten kräver extra god ergonomi

19 nov 2020

Ser man till hur det förr såg ut inom industri och produktion så var arbetsplatserna sällan utformade med de anställdas hälsa i fokus. Något som också syns idag då många dras med problem på ålderns höst - fysiska problem som skulle kunnat undvikas genom mer genomtänkta lösningar inriktade på bättre ergonomi.

Gemensamt för både industri och produktion är att att arbetena ofta innefattar repetitiva rörelser: man gör samma rörelser hela tiden, dag ut och dag in, och står i ungefär samma ställning genom hela passet. Det sliter enormt mycket på kroppen. Många tänker sig att det är tyngden som avgör - att lyfta exempelvis en mutter kan väl inte skada kroppen?

Faktum är emellertid att det är rörelsen i sig, i kombination med upprepning, som leder till förslitningsskador: man behöver inte lyfta någonting mer än exempelvis den egna armen.

Ergonomi på din arbetsplats - så ska du tänka

Hur når man då god ergonomi på en arbetsplats och hur kan du som arbetsgivare erbjuda dina anställda lösningar som A) inte riskerar att skada deras kroppar på sikt och B) öka effektiviteten och den egna profiten? Ett exempel på detta är att investera i arbetsbord som har mer genomtänkta lösningar där man exempelvis kan höja, sänka och justera borden allteftersom en arbetsdag förflyter.

Ett annat är att erbjuda byten mellan stationerna. Att kunna växla mellan stationer och arbetsuppgifter skapar bättre ergonomiska förutsättningar där det fysiska slitaget blir mindre - och där samtidigt det rent mentala hålls igång på ett helt annat sätt. Att göra samma saker hela tiden är inte bara osunt för kroppen: det är även sämre för hjärnan, kreativiteten och koncentrationen.

Minskade sjukdagar - ökade vinster

Genom att aktivt söka efter lösningar för en ergonomisk arbetsplats så kan man också skapa stora vinster. Detta kan dels illustreras genom att vinsten blir högre: varje enskild anställd kan arbeta i ett högre tempo som en följd av att ett ergonomi arbetsbord gör att man slipper sträcka sig, slipper böja sig ned och att man slipper stå i onaturliga ställningar.

Den andra vinsten ligger i att antalet sjukdagar kraftigt kan reduceras. Man räknar - enligt forskning - på att en mer genomtänkt ergonomi på arbetsplatser kan minska sjukdagar relaterade till muskulära skador - som en följd av repetitivt arbete - med upp till 70%. Har du råd att avstå investeringen?

När kontoret behöver byta lokal

14 okt 2020

Livet är inte statiskt och det inkluderar arbetslivet i allra högsta grad. Ibland är det dags att flytta och då är frågan vem som organiserar. Allt från möbler till telekommunikation.

En företagsflytt är inte något man ägnar sig åt utan anledning. Det innebär trots allt en stor störning i det dagliga arbetet. Det drar med sig kostnader och det innebär krångel. En flytt kräver minst en persons heltidsengagemang under en längre tid för att fungera riktigt smidigt.

Ibland är det ändå nödvändigt att genomföra en företagsflytt i Stockholm av olika skäl. Då är det ovärderligt att ha en bra planering och att alla inblandade är informerade och engagerade. Entusiasm kan inte alltid framkallas, men ofta blir alla ändå lite upplivade av något nytt och förhoppningsvis bättre. Nya och mer anpassade lokaler är oftast en positiv sak.

En god planering bör bland annat bygga på antagandet att om något kan gå fel så kommer det att göra det. Ambitionen är att minimera skadorna!

Företagsflyttens fysionomi och stadier

Vid något tillfälle kan företaget se att det är dags för en flytt. Man kan vilja minska eller öka verksamheten. Företaget har tidigare inte hittat den ideala platsen vad gäller läge, parkering för anställda, lokalernas utseende - men nu kommer chansen. Drömkontoret har bara funnits som dröm men denna gång kanske man kommer nära. En lokal där det finns rätt ytor, i disposition och storlek.

Två delar är viktiga - den fysiska flytten och den del som innebär att alla vitala system flyttas och installeras i nya lokalen. För ett fungerande företag behöver båda delarna vara klara, helst mycket snabbt och helst samtidigt. Om ditt företag inte har verksamhet på helgen behöver den största delen av detta arbete ske då.

Att vara ansvarig för en företagsflytt

I bästa fall är det utmanande och lärorikt att ansvara för en företagsflytt. Checklistor finns för att fungera som kontroll att inget viktigt glöms. Troligen har din arbetsplats en rad egna rutiner och speciella omständigheter som dessutom måste hanteras. Med rimliga tidsramar bör inte detta ge några problem. Har alla tur fungerar uppkoppling och telefoner samt ljus och värme redan på inflyttningsdagen. Kanske.

Till det fysiska är det lämpligt att överlämna märkning till medarbetare och bärhjälp och kånkande av orimligt tunga skrivbord och skåp till proffsen. Märkningen för att rätt person ska hamna i rätt rum och kånkandet för att du vill ha fräsch och leende personal då måndagen gryr.

Redovisningsbyrån ger dig inspiration

8 sep 2020

Du får mer än hjälp med bokföringen när du anlitar en redovisningsbyrå. De har kompetens inom många områden, så du kan få professionell vägledning inom finansiering och marknad också.

Många ser revisorn mest som en utomstående kontrollant, och det händer att företagsägare undviker att berätta för mycket för personalen på redovisningsbyrån. Men man ska se dem som en resurs. De kan till och med ge inspiration till nya affärer, bara du frågar dem till råds.

Kontrollen har sin funktion

Din redovisningsbyrå i Stockholm har mängder av klienter inom de mest skiftande branscher. Man har också ett stort kontaktnät, inte minst bland andra revisionsbyråer och myndigheter. En auktoriserad revisor borgar för kvalitet och när du anlitar en sådan får du del av den goodwill och det goda rykte revisionsfirman har.

Kontrollfunktionen är till för att myndigheterna ska slippa kontrollera allt själva. De litar på revisorn, och det kan du också göra. Om revisorn inte sköter sitt jobb kan han förlora sin auktorisation, så det är till nytta för alla med ett väl utfört jobb.

Du lämnar din redovisning i trygga händer, och så länge man följer bokföringslagen och redovisar rätt har revisorn inga synpunkter på dina finanser. Vad du säljer, vilka kunderna är och vad de betalar är din ensak. Informationen kommer garanterat inte vidare, så du kan lita på revisionsbyrån. Vad de däremot kan tipsa om är att din prissättning kan vara för låg, hur du ska öka din omsättning och köpa in rätt saker.

Genom att analysera bokslutet kan man se vad som skulle kunna förbättras. Har du många osålda varor på lager kanske du ska se över dina hyllvärmare och göra förändringar där. Vinstfördelning, investeringar och skatteplanering är andra intressanta områden för en företagare, och revisorn berättar gärna vilka regler som gäller. Du vill ju inte missa varken avdrag eller bidrag som du har rätt till.

Utnyttja ett stort kontaktnät

Du har säkert ett eget nätverk av företagare som kan hjälpa dig i din verksamhet, men är de inte specialister på redovisning kanske du får felaktiga råd. Det säkraste är att ha en bra kontakt med en revisionsbyrå i Stockholm, som i praktiken funkar nästan som en advokat. De håller absolut tyst om dina siffror, och de ger gärna goda råd för att underlätta för dig. Utnyttja gärna att de har ett stort kontaktnät i staden. Kanske behöver du låna pengar och vill ha bra banktips. Redovisningsbyrån kan ge dig inspiration.

← Äldre inlägg