Blogg

RSS

Fastighetsskötsel är så mycket mer än bara underhåll i vackra Göteborg

25 Sep 2022

“Bôsiga gårdar och brôte på svalen” – så ser det kanske ut på din fastighet? Med fastighetsskötsel i Göteborg får du ordning både hemma och på jobbet.

Du vill inte klippa häckar och städa trappor. Du vill inte laga läckande vattenkranar och ringa till leverantören när brandlarmet trilskas. Men det gör ingenting – det är sådant du kan överlåta till någon annan. Fokusera i stället på det som är viktigast för dig medan proffsen tar hand om fastighetsskötseln. Himla käckt, eller hur?

I en fastighet är det mycket som ska vårdas. Lämnar man den vind för våg har snart buskarna förvildats och putsen lossnat. Du ville ju inte behöva ta hand om allt det där, utan bara göra din grej. Med inhyrd fastighetsskötsel kan du känna dig trygg, de kan lösa allt detta och mer.

En anpassad fastighetsskötsel för gammalt och nytt

Fastigheter kan vara knepiga. Ett gammalt hus har utvecklat en egen karaktär med åren och det måste skötas med känsla, medan ett flådigt nybygge kräver särskilt kunnande för att hållas i form. Därför är det viktigt att skräddarsy tjänsterna just för din fastighet och dina behov.

Ska man ta hand om allt underhåll i en fastighet på egen hand blir det gärna abrovinscher som kan braka ihop efter ett par veckor. En modern fastighetsskötsel i Göteborg använder hållbara lösningar som står pall för blåsiga vintrar. Låt proffsen ta hand om din fastighet så kan du sitta lugn i båten.

Mäklare förmedlar arbetslägenheter i Östersund

19 Sep 2022

Ta kontakt med en mäklare i Östersund om du behöver en arbetslägenhet att skriva din nästa roman om Storsjöodjuret i. Frågan är bara vilken genre du ska skriva?

Det sägs att det finns en stor roman kvar att skriva, som ingen ännu lyckats bemästra till fullo. Och det är den om Storsjöodjuret. Om du är författare med ambitioner att bli banbrytande i din genrer, så är det självklart att du ska förlägga din nästa roman i Östersunds kommun. Det är dessutom en mycket bra plats att skaffa sig en skrivarlya på.

Många författare behöver komma iväg långa perioder i sträck för att verkligen kunna komma djupt ned i texten de skriver. Då kan en extra lägenhet i en inspirerande stad vara perfekt. För dig som vill skriva en roman om Storsjöodjuret, kan en mäklare i Östersund hjälpa dig hitta rätt arbetslägenhet.

Frågor en mäklare i Östersund inte kan svara på

Frågan är bara vilken genre du ska skriva i. Det ligger nära till hands att tänka sig en roman om Storsjöodjuret som en fantasyroman. Men det är faktiskt inte det enda alternativet som finns. Du kan också spinna loss en deckare på temat. Kanske har en odjursjägare fallit offer för en konkurrent?

En barnroman kan du också skriva. Där gör sig Storsjöodjuret verkligen bra. Eller en konspirationsroman, en thriller kanske? Säkert har militären någon inblandning i varför Storsjöodjuret aldrig hittats. Möjligheterna är oändliga. Men fråga inte mäklaren om allt det här. Han har bättre saker för sig på jobbet. Hitta rätt mäklare här: mäklareöstersund.net

Mäklare vet hur man gör när man säljer lägenheter i Sundsvall

17 Sep 2022

Mäklare i Sundsvall har sålt hundratals lägenheter. Det har inte du. Alltså bör du vända dig till en mäklare när du ska sälja din lägenhet på rätt sätt.

En mäklare hjälper dig som vill sälja eller köpa lägenhet i Sundsvall. Det är ett bra sätt att få tillgång till stor erfarenhet av lägenhetsaffärer. En mäklare säljer hundratals lägenheter i karriären. Sannolikt har du själv inte riktigt den typen av erfarenhet i ryggsäcken.

Att sälja lägenheter är med andra ord vardagsmat för en mäklare. Däremot är det inte alls vardagsmat för de privatpersoner som säljer och köper lägenheter endast i samband med att de ska byta boende. Det är inte konstigt att mäklaren kan mer om det här området än vad du gör. Se till att använda den kunskapen.

Mäklare har rätt kostym för att göra ett proffsigt jobb i Sundsvall

En mäklare vet hur en lägenhet ska marknadsföras. Han eller hon vet också hur pappren kring försäljningen ska se ut. Det är viktigt att rätt dokument blir påskrivna i rätt tid och av rätt person. Det är också viktigt att veta att köparen har lånelöfte på plats innan han eller hon avtalar om affären.

Allt sådant kan mäklaren kontrollera, utan att det blir dålig stämning. Två privatpersoner kommer sannolikt aldrig komma upp i den nivå av professionalism och neutralitet som en bra mäklare gör. De har helt inte erfarenhet nog för att kunna göra det. Men det har som sagt mäklaren. Kontakta en mäklare här: mäklaresundsvall.net 

Mäklare arbetar hårt för att få kunden nöjd i Västerås

12 Sep 2022

Mäklare i Västerås jobbar hårt för att få nöjda kunder. Det blir trevligare både för dig som säljer och för mäklaren om båda parter är glada över utgången.

Att arbeta som mäklare i Västerås är kul. I alla fall om man har trevliga kunder. Och en trevlig kund är ofta den kunden som är nöjd. Alltså gör Västerås mäklare allt för att du som ska sälja din lägenhet ska bli nöjd med priset. Sannolikt kommer ditt leende bli lite bredare, och mäklarens dag lite härligare.

Däremot kanske det inte bara hänger på slutpriset, om du är nöjd med jobbet en mäklare gjort eller ej. Hur högt priset än blir, kanske du får syn på detaljer som du tycker du själv kunde ha gjort bättre. Och kanske är det så. Men sannolikt inte. Yrkesutbildade mäklare brukar nämligen veta vad de håller på med.

Mäklare satsar på nöjda kunder i Västerås

Bakom mäklarens välstrukna fasad döljer sig en hårt arbetande person, som pressar sig till sitt yttersta för att göra ett bra jobb och få en så nöjd kund som möjligt. Allt från bostadsannonser, fotografering av mäklarbilder, homestaging och att lägga upp en strategi för budgivningen hör till mäklarens arbetsuppgifter.

Med åren kommer erfarenhet. Men tro inte att det betyder att en bra mäklare vilar på sina lagrar. Åh nej. Det gäller att hålla sig på topp. Om mäklaren märker att kunderna kommer ut från konkurrentens kontor med bredare leenden än de som han själv genererar, lägger han snabbt på ett kol och arbetar ännu hårdare. Enligt uppgift. Via denna hemsida kan du höra av dig till en mäklare: mäklareivästerås.se

Hjälp med husbesiktning i Uppsala

8 Sep 2022

Ska ni köpa en ny bostad och vill ha hjälp med en husbesiktning i Uppsala? Att anlita en oberoende besiktningsman är klokt. Här kommer några användbara tips.

Både köpare och säljare kan med fördel anlita en oberoende besiktningsman för att få huset besiktigat. Men som köpare har man också undersökningsplikt enligt lagen. Är man inte van eller vet var man ska titta är det lätt att man inte ser svagheterna eller felen. Har man dessutom förälskat sig i huset är det lätt att man blundar för dem.

Som säljare kan man faktiskt ofta få ut ett bättre pris genom att besiktiga huset och visa upp protokollet vid försäljningen. Dels ser spekulanterna att man är uppriktig med fel och brister och inte försöker luras. Men är taket eller rörstammarna i utmärkt skick kan det också löna sig att bevisa detta.

Så går en husbesiktning till

Vill man ha hjälp med en husbesiktning i Uppsala ska man välja en oberoende besiktningsman och inte någon som mäklaren rekommenderar. När en besiktningsman undersöker ett hus använder denna alla sina sinnen och både tittar, känner, luktar och lyssnar. Med hjälp av sin erfarenhet och genom att studera husets ritningar brukar besiktningsmannen ganska enkelt kunna lokalisera svagheterna.

De flesta hus har fel och brister, och det är viktigt att man känner till dem så att man vet vad man köper och även kan kalkylera för att åtgärda dem. Vissa fel är också större än andra och kan göra att man faktiskt inte vill genomföra affären. Mögel och röta är några exempel på fel som kan göra att man bestämmer sig för att inte köpa ett hus.

Rekryteringsföretag hittar spetskompetens i Stockholm

29 Aug 2022

Att hitta rätt person för jobbet kan vara nog så svårt om man har framförhållning. Blir det bråttom kan ett rekryteringsföretag i Stockholm lösa problemet.

Företaget hade funnits under många år och fungerat som ett väloljat lokomotiv. Ledningen som satts ihop var mycket aktiv och de var duktiga på att styra och leda företaget framåt. Ta tag i de stora frågorna och hitta nya ingångar för att öka verksamheten. Det kunde inte ha fungerat bättre.

Så en dag berättade vd:n Marie Svensdotter att hon skulle avsluta sitt uppdrag för företaget. Hon hade bestämt sig för att flytta till sin födelseort för att finnas till för sin sjuka mamma. Kollegorna tyckte om Marie och fick henne till sist att ta tjänstledigt på obestämd tid för att sedan lämna när de hittat en ersättare.

Mycket kompetent rekryteringsföretag

Kerstin var som spindeln i nätet och fixade det mesta på kontoret. Hon hade tidigare varit i kontakt med ett rekryteringsföretag i Stockholm och hade skaffat kontakter. Den här gången var det lite annorlunda. Det var inte en vd som skulle stanna, utan en tillfällig vd medan Marie var hos sin sjuka mamma.

Rekryteringsföretaget hade något som kallades interimslösningar. Det vill säga de kunde söka rätt på en tillfällig vd som passade för deras typ av företag. Det var en fördel att de haft ett tidigare samarbete då rekryteringsföretaget kände till företaget och visste vilka behov de hade. Av Kerstin fick de all information de behövde för att hitta en ersättare under perioden Marie var borta.

Säkerhetsdörrar ger dig trygghet i Stockholm

23 Aug 2022

Känner du dig orolig för inbrott i Stockholm? Då kan det vara på sin plats att installera säkerhetsdörrar för att du ska kunna känna dig trygg i ditt hem.

Det finns en hel uppsjö av olika säkerhetsåtgärder för att du ska kunna känna dig trygg när du är i ditt hem eller på ditt kontor, men också för de gånger då du inte är där. Det kan kännas överväldigande och att det är svårt att veta vad man ska ha eller var man helt enkelt ska börja. Du behöver dock inte oroa dig. Det finns enkla och smidiga sätt att öka tryggheten.

En sådan åtgärd är att skaffa en säkerhetsdörr. Din bostad eller ditt kontor kommer ju ändå behöva ha en dörr och har det säkert redan. Därför blir det ingen stor skillnad för dig eller något större ingrepp. Istället kan du med enkla medel öka säkerheten.

Säkerhetsdörrar skyddar mot mycket

Med säkerhetsdörrar till er BRF, privata bostad eller företag kan ni göra det svårt för någon att bryta sig in. Det är många gånger just möjligheten att göra det svårt att bli utsatt för brott som är en av anledningarna till varför säkerhetssystem har blivit så populära. En säkerhetsdörr erbjuder däremot även mer.

Moderna säkerhetsdörrar hindrar eld från att sprida sig. Skulle en brand uppstå har du därmed ytterligare en säkerhetsfunktion. En säkerhetsdörr kan dessutom dämpa ljud som kommer utifrån. Samma sak gäller när det kommer till lukter. Säkerhetsdörrar kan därför öka standarden i ditt hem och på ditt kontor.

Markiser gör stor skillnad i Stockholm

18 Aug 2022

När du vill sätta upp markiser i Stockholm kan du räkna med att det kommer göra skillnad. En liten markis kan betyda mycket även om du inte tänker på det.

En liten markis i Stockholm kan som sagt göra stor skillnad. Det stämmer både när det gäller människor och när det gäller inventarier. Hur mycket du än vill se solens ljus är det inte alltid lämpligt. För mycket sol kan till och med orsaka solsting. För lite solljus kan göra oss sjuka.

Det är alltså en balansgång mellan hur mycket solljus du ska släppa in och stänga ute i ditt liv. När solen träffar huden kan kroppen börja producera D-vitaminer. Så det är bra att få lite sol på kroppen en kvart eller så. Sedan kan du sätta dig under din markis och njuta av värmen istället.

Markiser i Stockholm befriar dig från sol

När solen blir för intensiv kan den skada en människa och på samma sätt kan den skada en interiör som är lite känslig mot ljus. Tapeter och möbeltyger är exempel på detta. Andra exempel är gardiner och gobelänger. De tål inte alltid det starka ljuset som solen sänder ut.

Med en markis kan alla må lite bättre och slipper utsättas för en alltför stark sol. Att kunna välja skugga när det är varmt är en av fördelarna med att ha en markis i Stockholm. Du drar ut den när du vill skydda dina möbler och du kan dra ut den om du själv vill sitta i skuggan.

Välj en solcellsleverantör med know-how

9 Aug 2022

Om du funderar på att installera solenergi, ska du välja en solcellsleverantör som har kunnande. En leverantör med referensanläggningar ger dig trygghet.

Tanken på att utnyttja solens strålning för att generera elenergi har länge varit en utopi. Enkla solfångare för att värma vatten har funnits. Däremot har det varit svårare att via solceller och solpaneler producera högvärdig energi. Den senaste tidens teknikutveckling ger nya perspektiv på klimatsmart energi, och förutsättningar finns nu att minska beroendet av fossil energi.

Solen ger energi i sin renaste form. Solceller är spännande i dubbel bemärkelse. Spänningen mellan cellens olika delar ger likström. Via om- eller växelriktare konverteras strömmen till växelström, som de flesta är vana vid att plocka ut från ett uttag i väggen. Det går nu att få ut grön el från en glödande gul sol.

Kontakta en solcellsleverantör

Förutsättningarna för en lönsam investering i solceller beror på flera faktorer. Hustak på en industrifastighet har utformning och lutning som skiljer sig från en byggnad på en lantgård. Lönsamheten påverkas av den totala energibehovet, men också hur förbrukningen varierar över året. En anläggning med solcellspaneler kommer att generera ett överskott av el under delar av året. Den elen kan säljas till det fasta nätet.

Ett av flera företag som levererar solceller är Solarwork. Företagen i solcellsbranschen utreder dina specifika förutsättningar för solel. De etablerade företagen har kompetens att göra installationen och kan peka på flera referensanläggningar. De ekonomiska villkoren för en solcellsanläggning är flera. Du behöver inte ens lägga ut likvida medel. Det finns möjlighet att leasa en anläggning eller skriva ett så kallat PPA-avtal.

I Stockholm kan man få hjälp med fönstermålning

7 Aug 2022

Den som bor i Stockholm och behöver få gjort fönstermålning anlitar lämpligen en expert. Det är mycket svårare än man kan tro att göra ett bra jobb själv.

Bor du i en äldre villa i Stockholm? Har den kanske till och med gamla originalfönster i trä? Sådana fönster har ofta en speciell utformning, i regel med spröjsar, som är viktig för husets karaktär. Problemet är dock alltid att gamla fönster kräver mycket underhåll.

Om du är duktig och ser över dina fönster varje år med bättringsmålning där det behövs, så klarar du kanske själv av att hålla fönstren fina. Förr eller senare behövs dock i regel ett litet större renoveringsarbete. Ju sämre du själv är på att sköta det årliga underhållet, desto fortare kommer denna situation att inträffa.

Fönstermålning inbegriper många steg

Att utföra en ordentlig renovering av gamla träfönster är ett krävande arbete. Först måste man lossa de gamla beslagen, vilket kan vara nog så svårt om de är rostiga eller övermålade. Det gamla kittet ska skrapas bort. Sen ska glaset lossas. Därefter följer skrapning och oljning, bestrykning med shellack och applicering av nytt kitt. Sen måste man grundmåla och först därefter kan man stryka på den nya färgen.

Om du tycker att allt detta låter besvärligt i teorin, så är det inget mot hur jobbigt det är i praktiken. Då är det nog bättre att du vänder dig till en firma som är specialister på fönstermålning i Stockholm. Med sin kunskap och erfarenhet kommer de att utföra arbetet både snabbare och bättre än du själv hade kunnat.

← Äldre inlägg