Leif köpte begagnat av bilhandlare i Kungälv

När hans gamla Volvo som varit med honom i flera årtionden till slut kastade in handduken gick Leif till en bilhandlare i Kungälv för att hitta en ny.

I våra tider är det vanligt att folk köper nytt och gör sig av med fullt fungerande saker stup i kvarten. Men det är någonting som inte stämmer för alla. Det finns en del som föredrar att använda sina skor tills det går hål i sulan, eller som i Leifs fall, tills bilen helt enkelt inte går längre.

Leif hade i flera årtionden haft sin gamla trotjänare, en Volvo av 140-serien som hade en speciell plats i hans hjärta. Men ingenting varar för evigt och så skulle det även vara med denna kärlekshistoria.

Resan till en bilhandlare i Kungälv blev början på något nytt

När det inte längre var ekonomiskt rimligt för Leif att fixa sin gamla Volvo beslutade han sig för att det efter så lång tid var dags att gå vidare. Han begav sig till en bilhandlare i sin hemstad Kungälv som sålde begagnade bilar för att se vad de hade i sitt sortiment.

Efter att ha kikat runt bland bilhandlarens utbud ett tag hittade han en röd Volvo 740 av årsmodell 1996 som han föll för med en gång. Affären avslutades med ett handslag och Leif körde hem med sin nygamla bil. Det var inte riktigt samma sak som den gamla trotjänaren han haft i så många år, men med tiden kanske den skulle komma att bli lika älskad och omhuldad.

3 Jul 2023