Vi behöver fler entreprenörer

Hur gick det till när elcykeln uppfanns? Det måste ha varit både den ena och den andra som hade cyklat på sin cykel, kanske på väg till jobbet, och som kände att det var ju skönt att cykla till jobbet, bara man slapp bli så svettig. Tänk om man kunde uppfinna en cykel som kunde gå för egen motor så att man slapp bli så svettig när man kom fram? Och för att kunna cykla utan att behöva anstränga sig och bli svettig behövs det att cykeln får en motor med eget batteri som driver cykeln, och vips hade man uppfunnit elcykeln. Det är bara en i raden av uppfinningar som vi kommer att behöva i framtiden.

Tänk om uppfinnarna aldrig vågat uppfinna?

Tänk om alla uppfinnare hade hindrats av ekonomiska, mentala eller fysiska skäl? Tänk om alla smarta uppfinnare bara tänkte på alla hinder och omöjligheter som de kanske skulle stöta på när de väl uppfann och presenterade sina uppfinningar för andra? Då hade vi inte sett bilarna, flygplanen, mopederna, motorcyklarna eller datorerna. Vi hade väl alla befunnit oss på stenåldersnivå i vårt samhälle. Vi behöver alltså uppfinnarna och deras uppfinningar, för att komma framåt. Och uppfinnarna behöver både ekonomiska möjligheter, modet att våga tänka nytt, inspirationen och kraften för att gå emot strömmen och inte lyssna på dysterkvistar som säger emot dem. Vi behöver alltså även inspiratörer som uppmuntrar till nya uppfinningar och moderna lösningar på olika slags problem.

Vårt samhälle behöver uppfinnarna

Vi behöver fler uppfinnare som vågar presentera sina idéer på alla möjliga olika problem eller svåra frågor som vi kommer att ha i framtiden, som hur ska flygplanen kunna köra i framtiden utan att förstöra naturen? Hur ska vi köra våra fartyg utan att de ska gå på olja? Hur ska vi försörja framtidens elbehov och så vidare, och så vidare. Vi har helt enkelt behov av många nya och framför allt miljövänliga lösningar på våra många behov. Så hur ska vi nå fram till alla de möjliga uppfinnare som faktiskt finns i vår närhet och runt oss i vårt samhälle?

Vi behöver inspiratörer som ger energi

Alla behöver vi höra uppmuntrande ord då och då. Är vi nere kan vi behöva höra att man måste våga för att hitta nya lösningar, att vi behöver inspiration och energi, resurser och mycket annat som krävs för att människor ska våga ta steget och förverkliga sina idéer. Här kan du läsa mer om inspirationsföreläsare: https://www.inspirationsföreläsare.nu.

25 May 2019