Trimma bilen för längre hållbarhet

Med jämna mellanrum kan du ge din bil ett riktigt underhåll. Du förlänger bilens livslängd och får bättre betalt den dagen du vill sälja den. Den som köper bil, letar efter saker i annonsen om bilen har blivit rätt skött eller inte. Det som är viktigt är hur mycket använd den är; alltså hur många mil bilen har gått. Har den gått genom bilbesiktningen? Och är skatten betald? Det är det viktigaste.

När de väl kommer för att titta på bilen, är de intresserade av reparationer. Har du som bilägare sett efter din bil, eller inte? Vilket underhåll har du gett bilen? Var har du haft den? I ett garage eller ute på gatan?

Så varför inte ge din bil en riktig omgång?

Du kan köra den till en ”Gör det själv”-mack. Det första du kan göra är att byta olja på din bil. Du häller helt enkelt ut oljan – inte i avloppet, utan i en hink som du sedan tömmer i en gammal flaska som du ställer bland sopor som återvinns i en miljöstuga. Sedan är det dags för däcken. Kontrollera dem noga. Har du gamla däck bli du byta ut dem. Titta igenom fönstertorkarna. Dem kan du själv byta ut. Dammsug inuti bilen. Släng bilmattorna och köp nya. Torka av instrumentpanel och bildörrarnas insida. Rengör fönstren inifrån. Du kommer att se att bilen ser nästan ut som ny efter den rengöringen.

Ge ett riktigt rostskydd

Du kan låta bilen få ett ordentligt rostskydd i undersidan.  Till sist kan du ge bilen en riktig polering och varför inte en keramisk lackförsegling? Då får du en lackgaranti i flera år. Du kör bilen till en firma som gör keramiska lackförseglingar. Då får du bilen tvättad, fönster putsade, lacken polerad. Sedan får bilen flera lager med lack, som innehåller bland annat kisel oxid. Efter att bilen har fått flera lager lack, härdas bilen över natten. Det tar 36 timmar innan du får tillbaka bilen.

22 Mar 2018