Transportörer – världen klarar sig inte utan dem

Transportörer har egentligen bara ett enda uppdrag. Det är att göra jobbet enklare för dig. I förlängningen håller det också världen och ekonomin i balans. Idag är vi helt beroende av dem.

Livet är fullt av olika slags transportörer. Bussar, tåg, spårvagnar, cyklar och bilar. Ett hjälpmedel som hjälper dig att ta dig från punkt A till punkt B. Och kanske tillbaka igen. Det är väl det du förväntar dig av en transportör. Varken mer eller mindre. Det finns dock många fler varianter på transportörer än sådana som transporterar människor. En klassisk rullbana till exempel. Eller en bandtransportör, eller kanske en lamellkedja. Fabriker och industrier skulle aldrig klara sig utan dem. Löpande band-principen har verkligen banat väg för de som levererar transportörer. Med tanke på vilka slags produkter som finns på marknaden inom kategorin idag skulle det aldrig gå att gå tillbaka och transportera “för hand” igen.

Transportörer håller ekonomin i balans

Frågan är vad som skulle hända om en magisk ande en dag bestämde sig för att knäppa med fingrarna och inom loppet av en sekund utradera alla industriella transportörer från jordens yta. Produktionen hade totalstannat. Det hade blivit fullständigt kaos. Allting hade stått stilla, inga leveranser hade kunnat göras och ekonomin hade helt och hållet kapsejsat. Oavsett ekonomiskt system. Säg hejdå till kapitalism, socialism eller liberalism. Säg hej till ett förhistoriskt samhälle med kurirer och nästan icke-existerande produktion. Det är rätt bra att ha transportörer till hjälp när man tänker efter. För hela världens skull.

23 Mar 2022