Sätt prägel på ditt kontor

Vilken känsla vill du förmedla kontornär dina kunder kommer in på ditt kontor? Lugn och harmoni eller pondus och styrka? Kontorsanpassning har blivit vanligt, framförallt bland stora företag i Stockholm och andra stora städer. Känslan i ett rum påverkar både personal och andra människor som kommer på besök, så det är viktigt att hitta den rätta känslan för just din verksamhet.

Strategisk färgsättning

Många kontorslokaler i Stockholm har en trist och opersonlig känsla. Kanske beror det på att det vimlar av kontor och kontorsbyggnader i staden, och kvantitet har gått före kvalitet. Vill du ha ett lugnt och harmoniskt kontor kan du med fördel använda dig av mjuka färger och runda former. Är det däremot styrka och pondus ditt kontor ska utstråla så kanske inte mintgrönt eller puderrosa är det bästa färgvalet, utan då kanske blått eller någon annan skarp färg lämpar sig bättre. Det finns flera företag i Stockholm som arbetar med kontorsanpassningar så om du är osäker på hur du ska få till den rätta känslan kan du alltid ta hjälp från ett proffs.  

Fördel att köpa en tråkig lokal

Har du fått tag på en rent ut sagt tråkig kontorslokal i Stockholm ger det dig ett ypperligt tillfälle att göra en kontorsanpassning som speglar just din verksamhet. Nyrenoverade kontorslokaler i toppskick är i regel väldigt dyra och du kommer säkert vilja ändra på något även om det nyligen gjorts renoveringar.

För dig som hittat en lokal i sämre skick behöver det inte vara någon nackdel. Då får du chansen redan från start att sätta den prägel du önskar för ditt företag genom att anpassa kontoret redan innan det öppnar. Förvandla gråa betongväggar till något som matchar verksamheten och inred precis som du önskar. Arbetsmiljön är viktig så att själv kunna välja hur du vill ha det är en stor fördel.

Stil och funktion i ett

Eftersom att inredning och trender har blivit vanligt förekommande även när det kommer till arbetsplatser finns det idag mängder av kontorsmöbler som är både ergonomiska och snygga. Förr har kontorsmöbler och annan inredning varit strikt och tråkig men idag kan man med enkelhet hitta möbler som faktiskt smälter in i den övriga miljön på kontoret. Vid en kontorsanpassning letar de flesta efter både stil och funktion när det kommer till inredningen, även om det i första hand handlar om att anpassa andra delar av kontoret framför möblemanget.

Att genomföra en kontorsanpassning kommer ge en trevligare arbetsmiljö för personalen och dessutom för kunderna. Skillnaden mellan att kliva in i mörka och gråa lokaler jämfört med en livfull och harmonisk atmosfär är stor och det kan vara värt att antingen anlita en firma för arbetet, eller genomföra hela eller delar av jobbet själv om du har kunskap och möjlighet. 

11 Apr 2019