Redovisa moms direkt via mobilen

Har du svårt att komma ihåg att det är dags att redovisa moms? Eller är det svårt att faktiskt veta vad du ska göra? Skaffa enkel hjälp med en app i mobilen.

Som momsregistrerad företagare är du tvungen att redovisa momsen. Momsdeklarationen ska skickas in en gång om året, varje kvartal eller varje månad. Det hela beror på hur företaget är registrerat och som egenföretagare behöver du veta när det är dags. Skulle det finnas moms att betala ska det ske i samband med att du redovisar momsen.

Låter detta komplicerat? Det kan det nog vara om du inte är utbildad inom ekonomi, bokföring eller fakturering. Därför är det många egenföretagare som väljer att anlita någon med den här kunskapen som kan göra arbetet åt dem. Det blir dock en extra utgift som du kanske inte vill ha, men det finns snabba och smidiga lösningar.

Redovisa moms och mycket annat med hjälp av en applikation

För att göra det enkelt för egenföretagare och entreprenörer finns det idag applikationer till mobilen som kan hjälpa dig med mycket av det pappersarbete som du är tvungen att göra. Du kan fakturera och göra din bokföring online från din telefon, utan några krångel.

Samtidigt kan du få påminnelser från appen för viktiga händelser som du inte får glömma. När det exempelvis är dags att redovisa moms får du en notifikation direkt i mobiltelefonen. Du kan sedan gå till appen för att göra momsdeklarationen som du sedan kan ladda upp till Skatteverket.

20 Nov 2022