Öka din lageryta - bygg entresol

Om din lageryta börjar bli för liten, kan du bygga en entresol. Du får en mellanvåning inuti en befintlig lokal utan infästningar i byggnadens väggar.

Ditt företag har haft en blomstrande utveckling, men en expansion kräver plats. Ditt lager av inkommande komponenter kommer inte att få plats i nuvarande lokal. Behovet av lageryta har dessutom ökat de två senare åren. Företaget köper komponenter från Fjärran Östern och problem kan uppstå med leveranstider. Ett säkerhetslager behövs!

Du funderar på om det går att bygga en mellanvåning i den lagerlokal som redan finns. Det är högt i tak, vilket gör att lokalens volym är onödigt stor. Du bestämmer dig för att kontakta en leverantör som är specialist på att bygga entresolplan.

Att bygga en entresol

Med entresolplan får du en ny våning i lagerlokalen utan att ytterväggarna behöver åtgärdas. Den nya våningens golv stöttas av pelare som i sin tur förankras i golvet på markplan. Entresolplanet når du via trappuppgång eller hiss. Självklart kan även varor på pall transporteras från och till entresolplanet med en hiss.

Din leverantör av entresolplan hjälper dig att reda ut förutsättningarna för byggprojektet. Hållfastheten hos befintligt golv måste fastställas. Hur skall elledningar och rördragningar göras och vilka genomföringar behövs? Golvmaterial till entresolplan måste bestämmas. Placering av trappor och hiss är viktig. Pelarna som stöttar måste placeras så att de inte stör truckar och andra rörelser på golvplanet. Genomförandet av bygget kan normalt ske under en relativt kort tid och på sådant sätt att det inte alltför mycket stör verksamheten i övrigt.

31 Jul 2022