Minska stressen med flyttstädning

Att flytta är jobbigt. Och stressigt. Hur förberedd man än tycker att man är brukar det alltid köra ihop sig på något vis när det väl är dags. Det är helt enkelt så många olika saker man måste tänka på när det gäller en flytt att det är lätt att missa något. Dels har vi det administrativa, med att begära adressändring, kontakta försäkringsbolag och leverantörer av el, TV och bredband och så vidare. Dessutom ska man hyra flyttbil, eller boka en flyttfirma om man vill ha hjälp med kånkandet.

Sedan måste man förstås kolla med grannarna på båda adresserna om det är någon mer som flyttar samma dag, för att undvika en olycklig krock. När flytten väl är avklarad och den sista flyttkartongen inburen i nya lyan, skulle man väl helst av allt bara vilja sjunka ihop i soffan och pusta ut. Men då har man tyvärr fortfarande det jobbigaste momentet kvar: flyttstädningen.

Vad innebär en flyttstädning?

En flyttstädning, eller slutstädning, innebär att den gamla bostaden måste rengöras in i minsta detalj. Nästan alltid är flyttstädningen inskriven i överlåtelseavtalet, och då brukar det ofta specificeras vad som ska ingå. En städbeskrivning som det ofta refereras till i överlåtelsekontrakt är Mäklarsamfundets checklista för flyttstädning, som i detalj redogör för vad som måste ingå i städningen. Det är bra, eftersom både säljare och köpare då har samma förväntningar på städningen. Ändå är det inte ovanligt att det blir konflikter kring städningen.

Flyttstädning i Stockholm

Det är mycket som ska utföras vid en flyttstädning, och att flyttstäda en normalstor trea kan ta en hel dag om man inte är flera som hjälps åt. Naturligtvis bidrar detta till stress och oro inför flytten,

och äter upp värdefull tid man kunnat använda för att komma i ordning i den nya bostaden. Därför väljer många i Stockholm att anlita en städfirma för att ta hand om flyttstädningen. På så sätt kan man tömma lägenheten, lämna över nyckeln och endast fokusera på den nya bostaden och att komma i ordning där. Ett bra sätt att minska stressen i samband med en flytt.

Var gärna ute i god tid

Det finns många städfirmor i Stockholm som erbjuder flyttstädning, och det grå vanligtvis att hitta hjälp med relativt kort varsel. Men om flytten sker på en helgdag under högsäsong, i april-maj eller september-oktober, kan man behöva vara ute i god tid för att vara säker på att hitta en bra, seriös flyttfirma med ansvarsförsäkring och garanti på jobbet. Så besluta gärna så tidigt som möjligt om ni vill ta hjälp med flyttstädning eller inte vid flytten. Då har ni sett till att avlägsna ett stort stressmoment inför flytten, och ni kommer inta att ångra er på flyttdagen.

Läs mer om flyttstädning hos https://stadhuset.se/

 

 

6 Jun 2019