Markiser gör stor skillnad i Stockholm

När du vill sätta upp markiser i Stockholm kan du räkna med att det kommer göra skillnad. En liten markis kan betyda mycket även om du inte tänker på det.

En liten markis i Stockholm kan som sagt göra stor skillnad. Det stämmer både när det gäller människor och när det gäller inventarier. Hur mycket du än vill se solens ljus är det inte alltid lämpligt. För mycket sol kan till och med orsaka solsting. För lite solljus kan göra oss sjuka.

Det är alltså en balansgång mellan hur mycket solljus du ska släppa in och stänga ute i ditt liv. När solen träffar huden kan kroppen börja producera D-vitaminer. Så det är bra att få lite sol på kroppen en kvart eller så. Sedan kan du sätta dig under din markis och njuta av värmen istället.

Markiser i Stockholm befriar dig från sol

När solen blir för intensiv kan den skada en människa och på samma sätt kan den skada en interiör som är lite känslig mot ljus. Tapeter och möbeltyger är exempel på detta. Andra exempel är gardiner och gobelänger. De tål inte alltid det starka ljuset som solen sänder ut.

Med en markis kan alla må lite bättre och slipper utsättas för en alltför stark sol. Att kunna välja skugga när det är varmt är en av fördelarna med att ha en markis i Stockholm. Du drar ut den när du vill skydda dina möbler och du kan dra ut den om du själv vill sitta i skuggan.

18 Aug 2022