Lägg inte samma kontorsgolv i hela lokalen

Det finns mycket att tänka på när man ska välja kontorsgolv. Utgå från att det är olika behov för olika rum. Trägolv i köksdelen är till exempel inte bra.

Linda arbetade som städerska på ett kontor. Hon trivdes ganska bra med jobbet. Kontorspersonalen som arbetade där var alltid trevlig. Lokalerna var dessutom ganska nya och överlag lättstädade. Hon var dock inte nöjd med hur de hade valt kontorsgolv. Det låg trägolv överallt. Enda undantaget var toaletterna. Där inne hade det åtminstone lagts klinker.

Trägolvet var förvisso väldigt snyggt och estetiskt tilltalande. Det passade också till den moderna inredningen, men Linda hade verkligen onödigt mycket jobb med att hålla golvet fint. Det tålde knappt att torkas med vatten ens, trots att hon behandlade golvet med finish minst ett par gånger om året.

Be städerskan välja kontorsgolv

Linda kunde tänka sig många andra alternativa golvmaterial som hade passat lika bra utseendemässigt. Framförallt borde man ha tänkt på att det finns olika behov i olika utrymmen. I köket var det rent av idiotiskt att lägga trägolv. Där brukade ju kunderna inte ens komma in och ett LVT-golv hade varit så mycket enklare att hålla rent.

I entrén och i korridorerna borde man istället ha tänkt på att använda ett golvmaterial som var slitstarkt och ljuddämpande. Egentligen var det bara i konferensrummet som trägolvet kändes lämpligt tyckte Linda. Hon önskade att hon hade fått vara med och bestämma när de valde golv. Hon var verkligen övertygad om att det hade blivit så mycket bättre då.

18 Jul 2022