Kontorsstädning Stockholm - kvalitet före kostnad

Kan ni förbättra er arbetsmiljö på ett relativt enkelt och billigt sätt? Företag idag ser att lojaliteten sällan sätts i första rummet. Anställda tenderar att söka lyckan hos andra och ett av de bästa sätten att behålla kompetens - utöver, givetvis, en högre lön - är att se över arbetsmiljön.

Man ska känna sig hemma på jobbet. Det ska vara trivsamt att gå in genom dörrarna, man ska känna att arbetskamrater blir som en extra familj och man ska som anställd känna att man är uppskattad och får arbetsuppgifter som, sett till press, är rimliga att ta sig an och hinna med. Utöver detta så handlar en god arbetsmiljö även om hygien och renlighet.

Det är också gällande detta som de riktigt stora investeringarna finns för företag. Utökad kontorsstädning i Stockholm kostar inte många extra kronor i budgeten - men det kan göra en enorm skillnad i balansräkningen och i bokslutet.

Därför ska du välja bättre kontorsstädning i Stockholm

Det finns starka argument till varför kontorsstädning ska vara en prioriterad fråga för företag. Ett sådant handlar om det vi nämnde ovan: trivseln. All forskning visar på att vi trivs bättre i rena miljöer. Är det rent och doftar fräscht så trivs vi bättre - och med en bättre trivsel så kommer en högre prestationsförmåga på köpet. Dessutom så blir vi villiga att hålla rent själva också. Om det är smutsigt i den miljö vi vistas i så spelar det ingen roll hur min egen arbetsstation ser ut. Är det däremot rent runtomkring så blir vi mer benägna att lägga saker till rätta då arbetsdagen lider mot sitt slut.

En annan fördel med bättre kontorsstäd i Stockholm handlar om sjukdagar. Vi blir mer exponerade för olika sjukdomar i smutsiga miljöer än i rena. Här kan exempelvis ett utökat fokus på rengöring av kök och toalett vara en nyckel till att begränsa antalet sjukdagar för ett företag. Ett enkelt sätt att lösa ett ganska stort och kostsamt problem. Hur mycket kostar varje sjukdom ert företag i form av minskad produktion? Här finns pengar att spara!

Den tredje stora fördelen med kontorsstädning handlar om den egna profilen. Ni kommer inte enbart att ha anställda på kontoret. Med jämna mellanrum kommer potentiella kunder, investerare och affärspartners att boka in möten. Ärligt talat: hur stor chans är det att ni ger en bra bild av företaget om det är smutsigt i lokalerna? Sådant syns och betydligt mer än man tror. Därför kan kontorsstädning även vara något som påverkar försäljningen positivt.

Så hittar ni rätt kontorsstädning i Stockholm

Flexibilitet och erfarenhet är viktiga faktorer att fokusera på när man letar efter en städfirma för kontorsstädning. Städningen sker på obekväma tider och då lokalerna är tomma. Det är viktigt att den inte stör de anställda i arbetet. Man ska även klargöra vad som ska städas och vilka områden som mest fokus ska läggas på - exempelvis toalett och kök.

Att erfarenhet är viktig bevisas av all teknisk apparatur och exempelvis alla datorer som finns: städfirman måste klara av att rengöra sådana utan att de går sönder. Att säkerhet är viktigt måste även det tas med i beräkningen. Vem städar - och kan du lita på att ingenting försvinner? Hitta rätt städfirma och ta er tid att undersöka marknaden i Stockholm. Fokus bör ligga på kvalitet snarare än pris. Belöningen kommer ändå!

5 Dec 2021