Investera i nya kontorsmöbler

Är det dags att investera i kontorsmöbler? Du kan vara både förstagångsköpare eller mer erfaren av att köpa in kontorsmöbler, oavsett så finns det vissa saker du bör ha i åtanke när du ska investera i nya kontorsmöbler.

Först och främst, vem ska använda kontorsmöblerna? Har du anställda så bör de ha en talan om vad som ska köpas in, det är ju ändå de anställda som ska sitta vid dem åtta timmar om dagen och trivas på sin arbetsstation. Olika anställda kanske har olika förväntningar på kontorsmöblerna och kan ha olika önskemål på funktioner. Var lyhörd, alla kanske inte vill ha ett höj- och sänkbart skrivbord, då är det onödigt att lägga pengar på det.

Vad behövs köpas in?

Behövs det endast nya skrivbord och stolar, eller är det möbler och tillbehör för ett helt nytt kontor? Har ni mycket pappersarbete så behöver ni säkert stora skrivbord där det får plats mycket pappersförvaring, pennor, eventuella pärmar och självklart en dator med skärm, tangentbord och mus. Ingen tycker om ett trångt skrivbord så fundera verkligen på storleken innan ni bestämmer er. Kom ihåg att ni säkert behöver hurtsar, hyllor och liknande för förvaring av resten av alla kontorsvaror. Försök hitta ett företag som säljer en helhetslösning för ert kontor så ni inte behöver handla från flera olika.

Personalen vill säkert ha kontorsmöbler som fyller en viss estetisk funktion, det vill säga hur skrivborden faktiskt ser ut, men det viktigaste är att det fyller sin funktion och är bekväma och ergonomiska för personalen att använda. Efter skrivbordet så kommer kontorsstolen. Vad vill din personal ha för kontorsstol? Att rekommendera är att ta en med hjul, höj- och sänkbart säte, stöd för hela ryggen och axlarna och sköna armstöd som går att justera efter den person som sitter i stolen. Men våga vara lyhörd här också, människor är olika och dina anställda har säkert olika förväntningar på vad de vill ha på sin arbetsstation.

Kontorsmöbler används i princip åtta timmar per dag, fem dagar i veckan och ska hålla i ett visst antal år, så tumma inte på priset. Bra kontorsmöbler ska fungera lika bra första året som femte året. Det betyder att möblerna ska klara minst 10 400 timmars jobb på fem år. Kvalité och pris hör ihop, så välj inte första bästa företag som säljer kontorsmöbler billigast. Våga kolla runt och se vad företagen kan erbjuda just er efter era önskemål.

På denna sida kan du hitta inspiration gällande vilka kontorsmöbler som ska köpas in till företaget.

 

15 Mar 2017