I Stockholm kan man få hjälp med fönstermålning

Den som bor i Stockholm och behöver få gjort fönstermålning anlitar lämpligen en expert. Det är mycket svårare än man kan tro att göra ett bra jobb själv.

Bor du i en äldre villa i Stockholm? Har den kanske till och med gamla originalfönster i trä? Sådana fönster har ofta en speciell utformning, i regel med spröjsar, som är viktig för husets karaktär. Problemet är dock alltid att gamla fönster kräver mycket underhåll.

Om du är duktig och ser över dina fönster varje år med bättringsmålning där det behövs, så klarar du kanske själv av att hålla fönstren fina. Förr eller senare behövs dock i regel ett litet större renoveringsarbete. Ju sämre du själv är på att sköta det årliga underhållet, desto fortare kommer denna situation att inträffa.

Fönstermålning inbegriper många steg

Att utföra en ordentlig renovering av gamla träfönster är ett krävande arbete. Först måste man lossa de gamla beslagen, vilket kan vara nog så svårt om de är rostiga eller övermålade. Det gamla kittet ska skrapas bort. Sen ska glaset lossas. Därefter följer skrapning och oljning, bestrykning med shellack och applicering av nytt kitt. Sen måste man grundmåla och först därefter kan man stryka på den nya färgen.

Om du tycker att allt detta låter besvärligt i teorin, så är det inget mot hur jobbigt det är i praktiken. Då är det nog bättre att du vänder dig till en firma som är specialister på fönstermålning i Stockholm. Med sin kunskap och erfarenhet kommer de att utföra arbetet både snabbare och bättre än du själv hade kunnat.

7 Aug 2022