Få bilen ren som du använder på jobbet

Det är få som minns det, men för fyrtio år sedan och mer, kunde man lämna bort sin bil för en riktig biltvätt. Då tor personalen på en bensinmack hand om din bil, medan du kunde sitta med en kopp kaffe. Ja, det är sant. Till och med när du kom till en bensinmack kunde ge bilnycklarna till bensinmackspersonalen.

Då tvättade de fönstren på din bil och tankade den åt dig. Det var tider det. Sedan kom alla tankningsautomater och biltvättsautomater – och personalen försvann. Men tänk om det var möjligt att få en riktig service av din bil? Det är möjligt i Stockholm i alla fall. Där kan du lämna in bilen och få en riktig tvätt av bilen. Då rengörs bilen både utvändigt och invändigt. På utsidan används en högtryckstvätt som garanterat får bort all smuts. Sedan tvättas bilen för hand med bilsvamp och bilshampo. Efteråt vaxas och poleras bilen. Då håller den sig skinande under fyra månader framåt.

Sedan rengörs den invändigt. Allt skräp slängs som gärna samlas i bilen. Panelen blir ren från fläckar och tumavtryck. Handtagen inne i bilen rengörs. Stolklädseln får en omgång med rengöringsmedel. Har du skinnklädsel får de en omgång så den håller längre. Fortsätt läsa om biltvättar på: biltvättstockholm.se

Tvätta motorn

Dessutom kan du få motorn tvättad. Om du inte vet hur motorn ska rengöras är det mycket svårt att göra det på egen hand, utan att den förstörs. Med en ren motor kan du lättare hålla koll så att inte motorn angrips av rost eller annan smuts som gör motorn mindre effektiv. Efter att bilen är tvättad ut- och invändigt samt med en ren motor, kan du få en bilrekond. Då ser personalen till att alla delar fungerar som de ska. Med en bilrekond behöver du inte få obehagliga överraskningar med dyra bilreparationer som följd. Då får du veta hur bilen "mår" och kan åtgärda felen innan de blir så stora att den måste in på lagning. Det kostar mycket, både i reparationskostnader och i utebliven arbetstid. Vill du, kan du kan få solfilm på bilfönster. Med solfilm på fönster slipper du bli bländad när väl vårsolen tittar fram – och du får en svalare bil.

En bilrekond behöver du göra minst en gång om året. Om du använder din bil i jobbet och kör mycket, kan den behöva både en riktig biltvätt och rekond en gång per säsong. 

6 Feb 2018