Catering i Stockholm – en utmaning i logistik

Ska man lyckas med bedriften att laga god och festlig mat till hundratals människor varje dag, och dessutom leverera den nylagade maten på utsatt tid till en rad olika adresser i en storstad som Stockholm – ja, då krävs exceptionellt god organisationsförmåga och ett sinne för logistik. Den cateringfirma som inte lever upp till kraven om god mat och kanske framför allt god service blir inte långvarig i Stockholm. Här finns kräsna kunder som vet vad de vill ha, och får de inte maten i rätt tid, eller om maten inte lever upp till deras förväntningar, då väljer de en annan firma nästa gång. Detta vet cateringfirmorna i Stockholm. Därför lägger en seriös cateringfirma i Stockholm ner mycket tid på ett effektivisera organisationen och optimera logistiken.

Vad tycker tidigare kunder?

När du är ute efter bra cateringfirmor i Stockholm finns det några saker du kan fundera över. Framför allt är det väl omdömen från tidigare kunder som väger tungt. Men att en cateringfirma har fått några dåliga omdömen betyder inte betyda att de inte är något att ha. Omdömen på nätet kan lämnas av vem som helst, och en del människor kan ha orimliga krav eller ha retat upp sig på någon småsak och bestämt sig för att låta cateringfirman lida för det. Ta omdömen med en nypa salt. Med detta sagt, har en firma bara fått dålig kritik finns det sannolikt en anledning till det.

Stort eller litet utbud?

Du kan också fundera över urvalet av mat. En firma som erbjuder en mängd olika maträtter kanske är att föredra om ni är många och har lite olika smak, eller bara vill kunna erbjuda en stor bredd. Är sällskapet stort kan det vara roligt att ha ett stort utbud att välja mellan.

Är du å andra sidan ute efter något mer specifikt, kan det vara en god idé att kolla med en cateringfirma som är specialiserad på just det området. I Stockholm finns gott om specialiserade cateringfirmor med fokus på till exempel fisk, skaldjur, sallader, vegetariskt; listan kan göras hur lång som helst och du kan alltid hitta något som passar till just din fest.

Vilken typ av service erbjuds?

Är du i behov av serveringspersonal till festen kan de flesta cateringfirmor erbjuda även det, här gäller dock att utbudet så klart blir större ju tidigare du är ute. Du bör också titta på hur mycket personal som ingår och om man kan skräddarsy lösningar. Det kan hända att firmorna erbjuder ett paket med si och så många servitörer till ett fast pris, medan du kanske bara behöver hälften så många. Återigen är ju det här en fråga om logistik för cateringfirman. De vill kunna erbjuda service till kunderna men samtidigt också hålla sina anställda i arbete. Som kund har du ju dock alltid möjlighet att välja den firma som erbjuder mest flexibilitet.

Var ute i god tid

Ju tidigare du är med din beställning, desto lättare blir det för cateringfirman att tillgodose alla dina önskemål. Det är normalt inga problem för en bra cateringfirma att förbereda goda och vällagade alternativ för den som är allergisk, eller bara äter vegetarisk eller vegansk kost, men de behöver veta i god tid för hur många maten ska vara till och precis när den ska levereras. Att köra nylagad mat genom Stockholms innerstad en lördagseftermiddag och få fram den till rätt adress vid rätt tidpunkt är inte det lättaste, det vet alla som har varit ute och kört i Stockholm. De anställda som levererar maten ska inte bara vara bra på livsmedelsregler och mathållning, de ska även kunna allt om genvägar och återvändsgränder i hela Storstockholm.

19 May 2018