Behöver ert företag flytthjälp?

Ska ert företag eller kontor flytta till nya lokaler? Då gäller det att ni börjar planera i god tid så att flytten går så smidigt som möjligt så att arbetet inte behöver stanna av och påverkas.

En företagsflytt kräver en noggrann planering för att den inte ska stoppa upp verksamheten och orsaka problem, eller i värsta fall ekonomiskt bortfall. Många gånger är det också dyrbar utrustning och viktig dokumentation som ska flyttas. Därför är det extra viktigt att man anlitar rätt flytthjälp.

Företaget man anlitar måste ha erfarenhet och förstå vikten av en snabb och effektiv flytt och därför ha tillräckligt med kapacitet och personal. I samband med att man tar in offerter från olika flyttfirmor ska man även be om referenser och kolla upp dessa. Företaget man anlitar ska givetvis även ha försäkring och följa Svenska Åkeriförbundets bestämmelser.

Glöm inte bort att flytta eller säga upp alla abonnemang

Det är mycket som måste fixas inför en företagsflytt, men genom att sätta ihop en arbetsgrupp och fördela ansvaret brukar det gå bättre. Låt någon ansvara för alla abonnemang, som telefoni och internet med mera, så att de flyttas över och fungerar på den nya adressen när det gäller. Andra kan packa och märka kartonger med innehåll eller demontera möbler.

Det kan också vara bra om en person ansvarar för att förmedla flyttplanerna och den nya adressen till kunderna. Lika snabbt måste sedan sakerna packas upp och monteras på den nya adressen för att verksamheten sedan ska komma igång som vanligt igen. Läs mer om företagsflytt på denna sida: företagsflyttmalmö.se

11 Jan 2021