Anlita en flyttfirma som hjälper

Dags att flytta? Eller behöver ni utrymma ert hem i samband med vattenskada eller liknande? Att själv slippa bära ett helt bohag är väl värt att betala för och det går även att få RUT-avdrag.

När olyckan är framme och du drabbats av fukt och kanske även mögel i bostaden så kan det innebära att ni tillfälligt behöver flytta till ett annat boende. Om ni behöver ta med er ert bohag och kanske magasinera delar av det så är en flyttfirma toppen. Många flyttfirmor har även erbjudande om magasinering och kan hjälpa er med både och. Om ni själva packar ner grejerna i flyttlådor kan firman bära och frakta åt er samt transportera bohaget till magasinet.

Går en tillfällig flytt och magasinering på försäkringen så är kostnaden inget ni behöver fundera på. Det är nog stressande att behöva lämna sitt hem för en sanering som sker i samband med vattenskadan. Det innebär nämligen att man river upp familjen och alla rutiner under en längre period.

Säkerhet och trygghet i flyttfirma

När ni väljer att anlita en flyttfirma i Stockholm finns det en uppsjö olika leverantörer att välja mellan. Ska försäkringen täcka kostnaden kan det vara att försäkringsbolaget samarbetar med vissa flyttfirmor. Kolla upp det innan du bokar. Sedan är det alltid smart att kolla referenser på den flyttfirman du kontaktar. Ska försäkringsbolaget stå för kostnaden behöver du vara ännu noggrannare med att det är ett godkänt bolag med F-skattsedel, försäkringar osv. Tyvärr finns det en del skojare i branschen, så du bör vara försiktig.

9 Dec 2020