Aktivitet på sportlovet med hyra av projektor i Stockholm

För den som har tillfälligt behov av en projektor i Stockholm finns det möjlighet att hyra. Den kan vara till nytta vid aktivering av ungdomar på sportlovet.

Att aktivera barn och ungdomar på sportlovet är inte alltid så lätt. I många delar av Sverige är det ovanligt att det är vinterväder under sportlovet. Det blir minst sagt riskabelt för kommuner att planera för utomhusaktiviteter. Risken för dålig uppslutning är överhängande när det regnar och blåser utomhus.

Man får i stället ta till de inomhusaktiviteter som går att genomföra i kommunens olika lokaler. Det kan vara idrott. Men det är lika bra att erkänna att TV-spel är det som lockar dagens ungdomar mest. LAN-spel har till exempel blivit väldigt populärt. Då spelar man tillsammans med andra i ett lokalt nätverk.

Hyra av projektor för TV-spel

I Nacka kommun bestämde man sig för att satsa på konceptet. Närheten till Stockholm gjorde att det var enkelt att hitta ett företag där man kunde hyra projektor. Hyran för en vecka blev inte mer än några tusenlappar. Utbildning i handhavandet ingick, men det gick även att få hjälp med att rigga utrustningen.

Upplägget blev verkligen en stor succé. Ett schema fick göras för att ge rättvis fördelning mellan platserna. Som tur är så har ungdomar inget problem att vända på dygnet, så dygnets alla timmar kunde utnyttjas. Kanske hade föräldrarna hellre sett att barnen ägnade sig åt fysisk aktivitet, men en gemensam aktivitet som denna var ändå bättre än att ungarna bara satt hemma på kammaren.

11 Jun 2022